Ismerj meg minket

A Szakmát Szerzek! csapatának célja a modern szakképzés rendszerének bemutatása, ebben az oktatási formában rejlő lehetőségek népszerűsítése. A modern szakképzési rendszer biztosítja ugyanis a tanulóknak azt a stabil jövőképet és versenyképes szakmai tudást, amely támogatja a munkaerőpiacon történő megjelenést és szilárd részvételt.

A honlapunkon híreket olvashatsz a hazai szakképzési rendszer oktatási intézményeinek fejlesztéseiről, az elérhető képzésekről, de tájékozódhatsz az ágazatokon belül található szakmacsoportokról és szakmairányokról, vagy akár információt szerezhetsz arról, egy adott szakképzési formában milyen szakma érhető el, illetve arról is, hogy az adott szakma pontosan milyen tevékenységeket foglal magában.

A szerkesztőségünk minden nap friss hírekkel, interjúkkal és cikkekkel készül a szakmák eredetéről, történetéről, hagyományairól és a bennük rejlő lehetőségekről. Ezek mellett megismerheted a duális képzőhelyeket, megszólaltatjuk a munkaerőpiaci és az oktatási szereplőket, valamint sikeres szakembereket kérdezzük arról, hogy ők hogyan építették fel karrierjüket a maguk szakmáján belül. Influenszerekkel együttműködve fedezzük fel a modern szakképzési rendszer és a szakmák kínálta lehetőségeket. Szórakoztató kvízeinkkel pedig játékos formában bővítheted a tudásod.

A tartalmaink többsége elérhető a Facebookon, az Instagramon, TikTok-on és hamarosan YouTube-on is, és hazai szakmai rendezvényen találkozhatsz is velünk, ezekre játékos és vidám programokkal, valamint nyereményjátékkal készülünk. A tervek szerint ott leszünk a Szakma Sztár Fesztiválon, a Szakmázz Budapest Pályaválasztási kiállításon, a Mi a pálya? rendezvényein és a Kamaszfesztiválon is.

Értesülj friss tartalmainkról, és iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a közösségi oldalakon is: