A legkedveltebb hazai app lett a MillióLépés applikáció

Szerző: | 2023. március. 31. | Egészség

Egy diák sétál az úton, a lábai látszanak.

Két nap alatt 1600 iskola, 8600 osztály csatlakozott  a Millió lépés az iskoládért programhoz. A játékosok száma meghaladja a 60 ezret. A június 11-ig tartó versenyhez még most is lehet csatlakozni. A 77 napos kihívás végén a 100 legjobb iskola  1-1 millió forintot nyer sporteszközök vásárlására.

A március 27-ei indulását követő második napig több mint 60 ezren töltötték le a  részvételhez szükséges MillióLépés applikációt. A letöltők fele 18 év alatti.

Az alkalmazás a Google Playben és az App Store-ban egyaránt vezeti a hazai sikerlistát. 

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Aktív Magyarország Program által kezdeményezett program március 27. és június 11. között 77 napon keresztül szeretné megmozgatni a családokat és a tanárokat.

A résztvevőknek csupán a MillióLépés applikációt kell letölteniük, amellyel több mint 60-féle mozgásformát lehet rögzíteni, majd lépésekké alakítani.

Az appot itt tudod letölteni:

100 iskola 1-1 millió forintot nyerhet sporteszközökre

A Millió lépés az iskoládért program során a résztvevők „lépéseket” gyűjtenek a kiválasztott iskola számára. Az iskolákhoz regisztrált játékosok lépéseit összeadják, és megjelenítik az Országos Kékkör útvonalán. Minden megtett Országos Kékkör után egy „sorsjegy” jár. 

A diákok 77 napon át gyűjthetik a lépéseket az iskolájuk számára (Fotó: 123rf)

100 iskola ugyanis 1-1 millió forintot nyerhet sporteszközök vásárlására az Aktív Magyarország Program felajánlásaként. Minél többször körbeér egy iskola a verseny végéig, annál nagyobb eséllyel indul a sorsoláson.

Az egyik iskola már első nap teljesítette a Kékkört

Az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola több mint 800 regisztrált tanulója és támogatója már a verseny első napján virtuálisan körbejárta a teljes, 2883 kilométeres Kékkört. A kiemelkedő teljesítményt két további iskola, a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola, valamint a budapesti Gloriett Sportiskolai Általános Iskola is megismételte.

Az eddigi statisztikák alapján a Kékkört teljesítő iskolák száma folyamatosan  emelkedik. Valószínűsíthető, hogy  lesznek olyan iskolák is, amelyek legalább ötször teljesíteni tudják a versenytávot.  Számukra az Aktív Magyarország Program díjain kívül számos önkormányzat is felajánlott egyenként 300 ezer forint jutalmat.

Napi 10 ezer lépés sokat segíthet a betegségek megelőzésében

„Mivel statisztikák támasztják alá, hogy a magyar lakosság háromnegyede szinte soha nem mozog – ami az életmód betegségek hazai statisztikáiban is tetten érhető – ekkora résztvevőszám mellett a Millió lépés az iskoládért programnak már mérhető népegészségügyi előnyei is lehetnek” – mondta dr. Grózli Csaba, a Millió lépés kihívást elindító Magyar Szervátültetettek Szövetségének stratégiai és orvosigazgatója.

Kiemelte: az egészségprogram célja, hogy rendszeres mozgással egészségesebbek és fittebbek legyünk. Napi tízezer lépés már kedvező élettani hatásokkal jár, és segíthet a betegségek megelőzésében.

A szerzőről:

Szakmát Szerzek
A Szakmát Szerzek! szerkesztőségének célja a hazai szakképzés presztizsének valós erősítése, például sikertörténetekkel, tudományos elemzésekkel a témában. A weboldalon helyet kapnak a szakképzést érintő aktualitások, hírek, valamint a friss kutatási eredmények ismertetései, munkaerőpiaci adatok egyaránt.

Promó

Promó