Shakespeare művei kvíz

Szerző: | 2023. december. 25. | Kvíz

Egy gyertya fényénél egy nyitott, teleírt régi könyvön van egy színházi álarc, a képen a felirat "William Shakespeare" és "KVÍZ".

Az iskolában irodalom órán mindenki megismerhet egy-két Shakespeare művet, de vajon mennyire ismered meg őket valójában? És mennyit tudsz az egyik legismertebb angol drámaíró azon műveiről amelyeket nem tanultok az iskolában? Tedd próbára tudásod az alábbi kvíz kérdéseivel!

William Shakespeare az angol nyelvű drámaírás és egyben az európai irodalom egyik legnagyobb alakja. Nemcsak a komédia, de a tragédia műfajában is számos olyan művet alkotott, amik a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek. Mennyire ismered a műveit? Rómeó és Júlia, Hamlet és még sok-sok tragédia és komédia.

Teszteld a tudásodat Shakespeare műveinek terén, és indítsd a kvízt a START gombra nyomva.

A kvíz végén, ha az összes kérdésre válaszoltál, mindenképp nyomj rá a befejezés gombra, hiszen akkor tudhatod meg, hogy válaszaid helyesek voltak-e. Vajon tragikus vagy komikus lesz az eredmény?

Buzdító szöveg nyíllal régi foglalkozások kvízhez.

Tedd próbára a tudásodat egy másik kvízzel is, amelyben film és rajzfilm szereplőkről kell kitalálnod, hogy kitalált személyek, vagy valóban léteztek-e.

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.