Tudtad, hogy akár 50 perc alatt is főzhetsz rendkívül finom téli ételeket?
Mi a legfontosabb hozzávaló egy téli vacsorához?
Elsősorban a hozzáállás: hogy legyen erőd a párodnak vagy a családnak főzni a téli időben is. Mutatunk néhány receptet, melyek egy fárasztó munkanap után is könnyen elkészíthetők.
Az alapvető sütemények: bejgli és mézeskalács
Ezt a két süteményt elsősorban a karácsonyhoz kötjük. Régebben hagyomány volt, hogy mézeskalácsot a karácsonyfára is teszünk, ma már azonban a bejglihez hasonlóan inkább tálcákon tálaljuk. Az elkészítés nem bonyolult, egy amatőr szakács is könnyen kivitelezi a feladatot. A legjobb mézeskalács recepteket itt találod.
Egytálételek
A téli időszakban hangsúlyosabb szerepet kapnak az egytálételek, mint a többi évszakban. Előkerül a bab, a káposzta, a füstölt hús és az alma, hisz ezek kellő mennyiségű kalóriát tartalmaznak. Egy izgalmas válogatást itt olvashatsz ezekről az ételekről.
Zöldségek
Fontos, hogy a hideg évszakban rengeteg vitamint vigyünk a szervezetünkbe. Így ajánlott az átlagosnál több zöldséget fogyasztani. A már korábban említett káposzta mellett zellert, céklát, kelbimbót, répát és sütőtököt.
Az árakat is érdemes figyelni
Mivel manapság minden drágul, így összeszedtünk számodra néhány olyan receptet, ami viszonylag rövid időn belül olcsón elkészíthető, és bizonyára mindenki jókedvvel fogja elfogyasztani.
Kellemes főzőcskézést kívánunk a téli időszakra!