Diákfotó 2023 – 2 milliós ösztöndíjat nyerhetsz a Kék Bolygó fotópályázatán

Szerző: | 2023. április. 19. | Fősodor

A képen egy lány és kutyája látható akik egy sziklatetején ülnek és fotóznak.

Általános természetfotó és „Ember és víz” kategóriákban hirdetett fotó pályázatot a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.  A Diákfotó 2023 felhívásra Kárpát-medence általános iskola felső tagozatos és középiskolás magyarajkú diákjainak természetfotóit várják. A Kék Bolygó kategórián kívüli fődíjának elnyerésével 2 millió Ft értékű ifjúsági természetfotós ösztöndíj a jutalom.

A Diákfotó 2023 pályázat követelményei

Egy pályázó összesen 5 alkotással vehet részt a pályázatban. A Kék-Bolygó olyan fotókat vár, amelyek a természet szépségét, értékét, művészi aspektusból jelenítik meg és a természettel való kapcsolatunkat tükrözik. Ebbe beletartozhat a természetfotós alkotás, de akár sokkoló, figyelemfelkeltő és elgondolkodtató pályaművekkel is lehet nevezni.  A beküldött pályamunkák mérete legalább 2 MB terjedelmű legyen. A fotókat JPG formátumban szükséges beküldeni. A kiíró nem szabott feltételt a beküldött pályamunkák felbontására, ezzel is hangsúlyozva, hogy ne a technika, hanem a kreativitás, az ötletesség legyen a mozgatórugó. Ugyanakkor fontos, hogy az elektronikus formában beküldött fotók jó minőségűek, nyomtatásra alkalmasak legyenek. A fájl elnevezésénél a következő formátumot kell követni: palyazoneve_kategorianeve_ kepcime.jpg

Kategóriák és nyeremények

1. Általános természetfotó: Ebben a kategóriában egyénileg lehet indulni, egy pályázó összesen 5 alkotással nevezhet. A kategória első három helyezettje értékes tárgynyeremények mellett 1 napos osztálykirándulást nyer.

2. “Ember és víz”: Ebben a kategóriában egyénileg lehet indulni, egy pályázó összesen 5 alkotást küldhet be. A dobogós helyen végzett nyertes képek készítőit 1 napos osztálykirándulással és értékes tárgynyereményekkel jutalmazzák. 

Ugyanazon kép mindkét kategóriában nem küldhető be. A fenti két kategórián kívül a Kék Bolygó kategórián kívüli fődíja egy 2 millió Ft értékű ifjúsági természetfotós ösztöndíj. 

A képen egy kisfiú és az anyukája látható, az erdőben fotózás közben.
Az ember és természet kapcsolatát művészi igénnyel bemutató fotóval lehet nevezni a felhívásra. ( Fotó: 123rf)

A zsűrizett és kiállításra javasolt fotókat a 2023. évi Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon lehet megtekinteni.  A pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására 2023. május 20-án, a Gödöllői Királyi Kastélyban rendezett Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál díjátadóján kerül sor. 

A pályázaton való részvétel ingyenes. Nevezni kizárólag elektronikusan, a teljes körűen kitöltött online nevezési lap beküldésével lehet: Jelentkezés

 A pályázónak minden fotó mellé leírást kell mellékelni, amely tartalmazza a a pályamű készítés időpontját, helyszínét, valamint a kép címét. 

BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2023. április 30.

A pályázat a  https://naturefestandfilm.com/diakfoto-23/ weboldalon érhető el.   Ez is érdekelhet.

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.

Promó

Promó