Idén is érdemes ellátogatni a CONSTRUMA szakkiállításra

Szerző: | 2023. március. 29. | Munka

Március 29. – április 2. között rendezik meg a CONSTRUMA nemzetközi építőipari szakkiállítást. A szakmai fórumon az építőipar, épületgépészet és lakberendezési szakma legújabb fejlesztéseivel ismerkedhetnek meg a látogatók. A rendezvény helyszíne a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ.

CONSTRUMA – minden, ami építőipar és belsőépítészet

A hazai építőipar csúcsrendezvénynek számító CONSTRUMA kiállítási csokor az egyetlen olyan szakmai fórum, amely teljesen lefedi az otthonteremtés spektrumát. A rendezvény az iparág újdonságainak bemutatása mellett a szakembereket a tájékozódásban, szakmai képzésben is segíti. A szakma képviselői mellett lakásfelújítóknak, építkezőknek is sok érdekességet ígér a kiállítás.

Tavaly közel 550 kiállító és majdnem 40 ezer résztvevő vett részt a szakkiállításon ( Fotó: hungexpo.hu)

Konferencia programok, versenyek, bemutatók, tárlatvezetések és tanácsadás is szerepel a kiállítás program kínálatában. Az idei rendezvény három témára épül.

CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás

A kiállítást gazdag konferenciaprogram kíséri, amely tervezett elemei között nemzetközi vonatkozású rendezvény és nagyszabású építőipari szakmai találkozó is szerepel. A szakmai programok és a kiállítás fókuszában a digitalizáció, a környezettudatosság, a körforgásos gazdálkodás és az innovatív építészeti megoldások állnak. A kiállítók innovatív fejlesztéseinek kiemelt figyelmet szentelnek a szervezők a CONSTRUMA DÍJ keretében. 

A legújabb technológia jelenik meg a kiállítói standokon ( Fotó: hungexpo.hu)

OTTHONDesign Otthonteremtési szakvásár

A lakberendezés legújabb trendejeivel ismerkedhet meg a látogató a 11. Otthonteremtési szakkiállításon. A korábbi évekhez hasonlóan 2023-ban is tematizált módon kerülnek kiállításra a lakásbelső kialakításához szükséges termékek. A Lakberendezők Országos Szövetségének közreműködésével impozáns, lakásbelsőt imitáló enteriőrben tekinthetik meg az érdeklődők a legújabb lakberendezési megoldásokat, színeket, stílusokat. 

A MAGYAR DESIGN stand számos designernek biztosít lehetőséget a bemutatkozásra. Ennek köszönhetően akár elsőként itt ismerheti meg a látogató a kiállított alkotásokat. A rendezvény szakmai részében a Magyar Bútor és Faipari Szövetség által szervezett, „Ezer színű fa” című kiállítás lesz megtekinthető.  Szakmai bemutatók keretében a hazai bútorgyártás, bútortervezés és képzés is figyelmet kap. A Kőfaragók és Műkőkészítők Vállakozók Országos Ipartestülete gyakorlati bemutatóval és szakmai konferenciával csatlakozik a rendezvényhez.

A szakmai fórum számos nívós programot ígér (Fotó: hungexpo.hu)

AZ ÉPÜLETGÉPÉSZET KÉTÉVES TALÁLKOZÓJA

Az épületgépészet legnagyobb hazai seregszemléje a HUNGAROTHERM, amely kétévente kerül megrendezésre a CONSTRUMA kiállítási csokor részeként. A rendezvény a fűtéstechnika, a légtechnika, valamint a megújuló energiák és az épületgépészet további témaköreire épül.

A gyártók megjelenése mellett a színvonalas szakmai kísérő program is komoly vonzerőt jelent a látogatók számára. Az idei bemutatókon az innovatív épületgépészeti megoldások, a megújuló energiaforrások, a digitalizáció, valamint a modernizáció kerül a középpontba. 

A kiállítók termékek és szolgáltatások mellett a gépészmérnököknek, szerelőknek, leendő szakembereknek szóló programokkal, versenyekkel, találkozókkal is készültek a szervezők.

A szakkiállítás részletes programja

A tavalyi kiállításról készített videó.

https://youtu.be/U–R34vNNik

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.

Promó

Promó