Ma megtudhatjuk, hogyan zárul Az árulók története

Szerző: | 2023. december. 2. | Kikapcs

Az RTL népszerű krimi-realityje ma este befejeződik. (Fotó: 123RF)

Az RTL Magyarország hatalmas sikert aratott azzal, hogy műsorra tűzte az idei év végén Az árulók – Gyilkosság a kastélyban című műsort, amely az RTL Nederland De Verraders liszenszén alapszik. A végjáték ma következik.

Miről is szól Az árulók?

22 teljesen más területről érkező közszereplőt összezárnak a festői szépségű nádasdladányi Nádasdy-kastélyba. Az árulók teljes csapata között megtalálható több műsorvezető és színész, influenszer, író, énekes, üzletember, blogger, technikai tréner, rockzenész, világbajnok öttusázó és mentálhigiénés szakember is.

Közülük választ ki az első este a műsorvezető – Árpa Attila, aki brillírozik a szerepben – három gyilkost.

Ettől kezdve elindul egyfajta technikai játék.

Minden este tartanak egy kerekasztal-beszélgetést, ahol szavaznak arról, ki lehet a gyilkos. Amennyiben csak egy gyilkos marad „életben”, neki meg kell zsarolnia egy játékostársát, hogy váljon áldozatból árulóvá, mint ő, különben automatikusan kiesik a játékból.

Mindeközben a 22 játékosnak minden nap egy verseny során pénzt is kell gyűjtenie, ami a nyereményalapba kerül. Ennek a pénznek a sorsa fog ma eldőlni: az ártalanok nyerik vagy az utolsó játékban maradt áruló.

Mikor játszák a műsort?

Az árulók 12 részes, november 20-ától minden hétköznap és szombat esténként műsorra tűzi a csatorna.

Hogyan zajlottak eddig az események?

Az első három gyilkos kijelölése nagyon gyengén sikerült: Krajnyák Lucára, Görög Zitára és Nagy Zsoltra esett a választás. Előbbit a legelső kerekasztal-beszélgetésen lebuktatták, a második nem bírta a pszichikai nyomást, hogy áruló lett, így feladta. A harmadik pedig ezek után egy olyan társat választott – Szalay Bencét –, aki tulajdonképpen azonnal „hátba szúrta”, hogy új társa lehessen Törőcsik Dániel személyében.

A „jó tett nem maradt viszonzatlanul”, Dani is úgy keverte a szálakat, hogy árulótársa essen ki. Igaz, ők előbb még közös erővel levadászták 7 ártatlan társukat.

Közben a holnapi Sztárboxban megmérkőző Dobos Evelin amiatt esett ki, mert nemet mondott Nagy Zsolt zsarolására, nem akart áruló lenni. Solti Ádám pedig Görög Zitához hasonlóan feladta a játékot, mert nem bírta pszichésen – míg ő ártatlan volt.

A legjobb fordulat a műsorban

Kétségkívül Nádai Anikó volt már a műsor kezdetétől kezdve a legjobb nyomozó, talán pont ezért választotta a műsor befejezése előtt maga mellé gyilkosnak Törőcsik Dániel. Anikó elfogadta a meghívást, így a két korábbi Éjjel-nappal Budapest színész lett az utolsó gyilkos páros.

Ma este lesz a nagy lezárás

A tegnapi kerekasztal-beszélgetésen az utolsó pillanatban váratlanul Anikót szavazták ki, így Dani egyedül maradt árulóként három ártatlannal szemben: Mohai Tamás, Szabados Ágnes és Tapasztó Orsi.

Ma 21:15-kor kezdődik az utolsó rész, mely során kiderül, hogy az áruló vagy a három ártatlan játékos viszi-e haza az eddig összegyűjtött 12 millió forintot (a holnapi nap során még lehet gyűjteni a nyereményhez).

További játékosok voltak

Akikről a cikkben nem esett szó, de játszottak még: Sváby András, Schumacher Vanda, Tóth Szabolcs, Görgényi Fruzsina, Henry Kettner, Visváder Tamás, Horváth Éva, Vásáry André, Varga Ferenc, Gyenesi Leila, Nyáry Luca – kiesési sorrendben.

A szerzőről:

Bodzás Szabolcs
Bodzás Szabolcs a szakmatszerzek.hu felelős szerkesztője. Elhivatott a szakmák népszerűsítésében, hisz abban, hogy a szórakozva tanulás sokkal hatékonyabb lehet a jövő tanulói számára, mint a száraz tények ismertetése. A jövő folyamatosan változik, minden megújul, de a tudás sosem veszít értékéből. Fontosnak tartja a tájékoztatást, a digitális fejlesztéseket, a naprakész információk átadását.