Budapesti Színházak Éjszakája

Szerző: | 2024. február. 9. | Kikapcs

Budapesti Színházak Éjszakája logója és szlogenje, háttérben pedig fekete alapon elmosódott színes foltok.

2024. március 23-án öt év kihagyás után visszatér a Budapesti Színházak Éjszakája, ahol a fővárosi színházak tárt kapukkal várják az érdeklődőket különféle programjaikra.

Színházak Éjszakája újra

Színházak Éjszakáját először 2011-ben tartottak, majd az eseményt évente megrendezték. 2013-ban a Színházak Éjszakája projekt Budapest-díjat is kapott, amivel elismerték a program létjogosultságát és a kivitelezés színvonalát.

A koronavírus-járvány miatt több éven át nem rendezték meg az eseményt. 2024-ben azonban a Városmajori Szabadtéri Színpad és a Kristály Színtér csapatának szervezésében újra megrendezik a Színházak Éjszakáját.

A március 23-án szombaton megrendezésre kerülő eseményen 46 fővárosi teátrum nyitja meg kapuit a nézőknek, és várja őket különleges programokkal. A program új szlogenje a – Minden egy! – amellyel a színházi szakma vágyott egységességére utalnak.

Budapesti Színházak Éjszakája fontos időpontjai

Az eseményre a jegyvásárlás már 2023 végén megkezdődött, de továbbra is van lehetőség jegyet venni. A színházak különféle programjaira nem kell külön jegyet venni, de vannak programok, amelyre regisztrálni szükséges. A programokra való regisztráció február 1-én elindult.

Online is lehet jegyet vásárolni. Az online jegyvásárlóknak március 18-tól lesz lehetőségük karszalagra váltani a megvett vouchereket.

Színházak programjai

A Budapesti Színházak Éjszakáján délutántól másnap hajnalig a 46 teátrum sokszínű és különféle programokkal várja az érdeklődőket.

A programok között vannak előadások minden korosztály számára, közönségtalálkozók, kulisszajárások és nyílt próbák is. Emellett lesznek koncertek, workshopok és kvízjátékok. A programok teljes listái és részletei a résztvevő színházak és a Budapesti Színházak Éjszakája honlapján találhatóak.

Színházi szakmák

Ha a színház nem csak a kikapcsolódásként érdekel, hanem szívesen dolgoznál is színházban, akkor szakképzésben nincs hiány, amik közül kedvedre válogathatsz.

Ha a jelmezek és a díszletek érdekelnek, akkor a divat-, jelmez- és díszlettervező szakma lehet neked való. Ha a színpadtechnika és a hangosítás érdekel, akkor a színház- és rendezvénytechnikus, vagy a hangtechnikus szakmáknak érdemes utána olvasnod.

Nyitókép forrása: Budapesti Színházak Éjszakája facebook oldala

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.

Promó

Promó