Jövő! Menő! Múzeum! – Múzeumok Őszi Fesztiválja október 23-án is

Szerző: | 2023. október. 23. | Kikapcs

Fiatal nő hídon áll, kezében lobog egy kisméretű magyar zászló.

Október 23, az 1956-os forradalom kitörésének napja és a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának évfordulója. Az állami ünnepségek mellett a Múzeumok Őszi Fesztiválja október 23-án is sokféle különleges programmal várja az érdeklődőket. Több múzeum is szervez programokat a Nemzeti Ünnepen. Minden korosztálynak akad kedvére való program.

A Magyar Vadászati Múzeum tematikus tárlatvezetése és hagyományőrző program

A Magyar Vadászati Múzeum tematikus tárlatvezetést tart, amely során a hatvani kastélyban betekintést nyerhetnek a látogatók két vadász-költőnk Fekete István és Széchenyi Zsigmond életébe. Bemutatásra kerül majd, munkásságuk, életútjuk és a hagyatékuk. A tárlatvezetés után felolvasást is tartanak Fekete István műveiből. 

A tárlatvezetés mellett a Horti néptáncegyüttes bemutatót és táncházat tart, amelyre a család minden tagját várják. A táncház mellett pedig hagyományőrző vásárt is tartanak, ahol különböző kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. További információk az alábbi linken érhetőek el.

A felújított hatvani Grassalkovich-kastély.
A Magyar Vadászati Múzeum tematikus tárlatvezetést tart, amely során a hatvani kastélyban betekintést nyerhetnek a látogatók két vadász-költőnk Fekete István és Széchenyi Zsigmond életébe. (Fotó: http://vadaszatimuzeum.hu/)

Csak természetesen…

A szegedi Napsugaras Tájház egész nap várja az érdeklődőket kézműves programjára. A program az egész családnak szól, középpontban pedig a természetes anyagok és az újrahasznosítás áll. Csuhé, gyékény, szárított növények és magvak is az alapanyagok közé tartoznak, amelyekből dísztárgyakat és apró használati tárgyakat lehet készíteni. Az apa fiú program keretében pedig madáretetőt is lehet majd barkácsolni. További információk az alábbi linken érhetőek el.

Milyenek lehettek Nagy Imre mindennapjai?

A Nagy Imre Emlékház interaktív kiállítását október 23-án délelőtt, Nagy Imre unokája, Jánosi Katalin mutatja be. A múzeum körbejárásakor családi történetekkel és fotókkal színesített előadáson vehetnek részt a látogatók. Az érdeklődők Nagy Imre magánéletében is betekintést nyerhetnek. A program végén kötetlen, emlékeket idéző beszélgetés is lesz. Fontos, hogy a részvételhez regisztráció szükséges! További információk az alábbi linken érhetőek el.

Ha egyéb múzeumi programok is érdekelnek, akkor az alábbi linken található programkínálatban, biztosan találsz számodra érdekes programot.

Ez is érdekelhet!

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.

Promó

Promó