A Magyarország Tortája idei versenyében megszületett a döntős mezőny. A győztes tortát augusztus 20-án ismerheti majd meg a nagyközönség.
Magyarország Tortája verseny
A Magyar Cukrász Ipartestület tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt, melyet az ország tortájának neveznek, és minden évben egyre növekvő érdeklődés övezi.
Az idei megmérettetésen 31 különleges torta versenyzett, melyek a magyar cukrászok kreativitását és elkötelezettségét dicsérik. Az eseményt a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA kiállításán rendezték meg, ahol a zsűri élőben értékelte a tortákat.
A verseny témája idén a „szuperélelmiszerek” köré épült, melynek célja a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagok népszerűsítése volt. A versenyzőknek minimum két alapanyagot kellett felhasználniuk a bogyós gyümölcsök, gabonák és magvak, zöldségek, valamint olajos magok kategóriájából, lehetőséget adva ezzel a kreatív kombinációkra.
A döntős alkotások
A döntőbe hat kiváló torta jutott, melyek között olyan különleges kreációk találhatók, mint az Árvácska, a Fekete Gyöngy vagy éppen a Mákvirág. Ezeket a tortákat a zsűri jelenlétében kell majd elkészíteni a versenyzőknek az ipartestület tanműhelyében, ahol újra értékelik és pontozzák majd a finom édességeket.
Az idei zsűri tagjai neves szakemberekből és cukrászokból állnak, akik alaposan átgondolták és kiválasztották a döntős tortákat. A versenyzőknek így lehetőségük lesz bemutatniuk tehetségüket és kreativitásukat a szakma legnagyobbjai előtt, miközben a magyar cukrászat hagyományait és a hazai alapanyagok sokszínűségét ünneplik.
Az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a nagyközönség is megismerheti és megkóstolhatja majd az ország tortáját, mely az esemény egyik kiemelt része lesz. A versenynek köszönhetően pedig a több száz cukrászda országszerte árusítani fogja a győztes tortát, így mindenki részese lehet ennek az édes ünnepnek.
A tavalyi győztes tortáról itt olvashatsz:
Ha érdekel a cukrász szakma, akkor olvasd el a cukrász szakmához kapcsolódó szakmaleírásunkat:
Nyitókép forrása: Magyar Cukrász Ipartestület facebook oldala