Még egy hétig lehet jelentkezni a közmédia tehetséggondozó programjába

Szerző: | 2023. augusztus. 4. | Fősodor

A képen egy tévés stúdió beli munkafolyamat látható.

Mint arról korábban beszámoltunk Magyarország legnagyobb médiavállalata (MTVA) karrierlehetőséget és piacképes tudást kínál a média vagy a médiatechnológia iránt érdeklődő, diploma előtt álló vagy friss diplomás fiataloknak. A szeptemberben induló ingyenes tehetséggondozó programra meghosszabbított határidővel, augusztus 11-ig lehet jelentkezni.

Mentor segít a tehetséggondozó program résztvevőinek

A több hónapos program végén a legígéretesebb fiatalokra munka- és karrierlehetőség várhat.  Pályázni augusztus 11-ig lehet a jelentkezes@mtva.hu e-mail címen, bővebb információ a media-akademia.hu oldalon található.   A program szeptember 18-án kezdődik, amelynek végén a legeredményesebb résztvevőknek a közmédia karrierlehetőséget biztosíthat.

A képen egy hírmondót ábrázoló grafika látható.
A tehetséggondozó programba résztvevő fiatalok izgalmas alkotófolyamatokban vehetnek részt, mint a 3D televíziós grafikai tervezés vagy a képmérnök- és hangmérnökfeladatok. (Fotó:123rf)

Szeptemberben az NKE is közszolgálati média-újságíró és szerkesztő képzést indít

Újságírói, szerkesztői ismereteket sajátíthatnak el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) együttműködésében zajló, szeptemberben folytatódó szakirányú továbbképzésen is a média világa iránt érdeklődő fiatalok. A képzésre diplomások, illetve utolsó éves egyetemi, főiskolai hallgatók jelentkezhetnek, a felvételi beszélgetéseket augusztus végén tartják, és a képzést sikeresen elvégzőknek álláslehetőséget ajánl a közmédia.

A meghirdetett szakirányú továbbképzés célja, hogy újságírói, szerkesztői ismereteket adjon át a média, azon belül is a közmédia iránt érdeklődő hallgatóknak. A levelező rendszerű képzés tematikájában a közszolgálati és kereskedelmi média szerepének elméleti és gyakorlati kérdései, a média működésével kapcsolatos alapvető jogi ismeretek, a társadalmi kommunikáció, valamint a szociálpszichológia tárgyak is helyet kapnak.

A képen videós hírt készítő újságírók láthatók.
A tehetséggondozó program keretében a média szakemberek utánpótlását is biztosítani szeretnék. (Fotó:123rf)


A két féléves képzés fókuszában a gyakorlati tudnivalók állnak, az előadók olyan tapasztalatokat, információkat osztanak meg a résztvevőkkel, amelyek alkalmassá teszik őket arra, hogy újságíróként vagy szerkesztőként megállják a helyüket a médiapiacon.
A gyakorlatorientált képzés jelentős részét (vágás, operatőri- és adásrendezői ismeretek, video- és hangtechnikai képzések) az MTVA-ban és a Duna Médiaszolgáltató Zrt. által biztosított helyszíneken, eszközökkel és tapasztalt szakemberek bevonásával tervezik.

Együttműködés a multimédiás újságírók és médiaszakemberek képzésének jegyében

A korábbi évek tapasztalatairól azt írták, hogy a felvett hallgatók jelentős százaléka már a képzés során bekapcsolódott egy-egy szerkesztőség munkájába; a legkülönbözőbb területeken kezdhették meg pályafutásukat a nyomtatott sajtótól az online médián át a televízióig.
A közszolgálati média-újságíró és szerkesztő szakirányú továbbképzési szak nemcsak a leendő médiaszakemberek, hanem mindazok számára hasznos információkkal, tapasztalatokkal szolgálhat, akik munkájuk vagy érdeklődésük révén kapcsolatba kerülnek a médiával.

Forrás: MTI

A szerzőről:

Szakmát Szerzek
A Szakmát Szerzek! szerkesztőségének célja a hazai szakképzés presztizsének valós erősítése, például sikertörténetekkel, tudományos elemzésekkel a témában. A weboldalon helyet kapnak a szakképzést érintő aktualitások, hírek, valamint a friss kutatási eredmények ismertetései, munkaerőpiaci adatok egyaránt.