Szellősréti Kisfesztivál

Szerző: | 2023. augusztus. 14. | Kikapcs

A képen egy templom látható Szellős Réten

Már megszokhattuk, hogy a nyáron egymást követik a fesztiválok. A Szellősréti Kisfesztivál 2023. augusztus 25-27. között várja a látogatókat a Szellős Réten. Lesz zene, lesz nyugalom, lesz buli, és mégis, ez a fesztivál más, mint a többi. Ez a fesztivál ugyanis egy közösségi fesztivál.

Programok

Mint minden fesztiválon, a Szellősréti Fesztiválon is lesz színpad, ahol underground, finoman jazzbe hajló, és világzenei előadókkal találkozhatnak a résztvevők. Emellett a szervezők templomi koncertekkel, a faluházban mozifilmekkel, természetfilmekkel és gyerekfilmekkel várják a vendégeket a Mozinet Kisfesztivál keretében. Az alkotó kedvű fesztiválozók éneklős, táncos, kézműves workshopokon vehetnek részt, és természetesen itt is lesznek gasztronómiai különlegességek a termelői piac és a kézműves vásár keretében. Az ízek szerelmesei megkóstolhatják a bográcsokban készülő finomságokat, és mellé minőségi borokat és kézműves söröket ihatnak. A programból is érezhető, hogy ez nem egy vad bulis fesztivál, a vendégek főként akusztikus koncerteket hallgathatnak hazai és világzenei előadókkal. A részletes programterv itt olvasható.

A fesztivál mozi programja látható a képen
MoziNet Kisfesztivál programterv (Fotó: www.szellosret.hu)

Mitől közösségi fesztivál a Szellősréti Kisfesztivál?

A Szellősréti Fesztivál teljes mértékben az alapítói jegyek bevételéből tartja fenn magát, és idén lesz a hatodik alkalom, hogy megszervezik az eseményt. A bevételeket a helyszín építésére-szépítésére fordítják, például faanyagra, árnyékolókra, festékekre, hangtechnikára. Azok a résztvevők, akik a fesztivál támogatása érdekében alapítói vagy mecénás alapítói jegyet vásárolnak, részt vehetnek a fesztiváltér kialakításában, saját workshopokat tarthatnak, és kézműves ajándékokat kapnak. Ők kapják meg az első helyeket a kempingben, részt vehetnek a ráadás nap alapítói programjain, elhozhatják barátaikat a rendezvényre, emellett ingyen utazhatnak a fesztivál területére közlekedő shuttle buszon.

A képen a szellősréti termelői piac és kézműves vásár képei láthatók a képen
Szellősréti gasztronómiai csodák (Fotó: www.szellosret.hu)

A jegyekről itt tájékozódhatsz.

Ha a rendezvény felkeltette az érdeklődésed, akkor érdemes mielőbb jelentkezni, mert ez tényleg kisfesztivál, csak 1000 ember vehet részt rajta. Érdemes nyomon követni a fesztivál facebook oldalát, amelyen naprakész információkat osztanak meg a szervezők az érdeklődőkkel.

A fesztivál helyszíne a Szellős Rét, amely Somogy megyében, Bálványos faluban található. A megközelítés Balatonföldvár vagy Kőröshegy irányából a legegyszerűbb, ahová busszal és vonattal egyaránt eljuthatsz. Ezekből a városokból helyi busszal is el lehet jutni a 10 kilométerre fekvő Bálványosra, ahonnan a shuttle busz viszi Szellős Rétre a fesztiválozókat. Ha autóval szeretnél érkezni, a GPS ismeri Szellős Rétet, és a faluban pedig már táblák segítenek a tájékozódásban.

A képen egy gitáron játszó férfi látható Szellős Réten
Vár Bálványos, és a Szellősréti Kisfesztivál! (Fotó: www.szellosret.hu)

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.