Ma kiderült, kik jutottak a Sztárbox december 10-ei szuperdöntőjébe

Szerző: | 2023. december. 3. | Kikapcs

Egy hét múlva kiderül, melyik három híresség lesz a Sztárbox bajnoka. (Fotó: 123RF)

Az RTL 18 esztendő után porolta le Sztárbox című korábbi sikerműsorát, melynek lényege, hogy ismert közszereplők küzdenek meg egymással a ringben, ökölvívás formájában. Érdekel miben különbözik az idei évad a korábbiaktól? Olvasd el cikkünk, és megtudod!

Milyen volt a Sztárbox a 2000-es évek elején?

A 2004-es és a 2005-ös Sztárbox egyfajta gálaműsor volt, melyben – az akkortájt híres – tíz-tíz híresség rendezte le az egymással való nézeteltérését. Tehát a mérkőzéseket minden esetben korábbi viták előzték meg a bulvársajtóban. A hírességek között között mindig csupán egy-egy meccset rendeztek meg.

A két évad összesen húsz szereplője közül van:

  • aki igazi A-kategóriás sztárrá vált: Majka
  • akiknek a pályája szinte semmilyen szempontból nem változott: Rékasi Károly vagy Ganxsta Zolee
  • aki köztudottan inkább civil hivatást választott: Mészáros Szabolcs
  • akiről azóta nem is hallani: Bebe

A műsorvezetők Dombóvári Vanda, Kovács „Kokó” István és Sebestyén Balázs voltak.

Miben tér el ehhez képest az idei, harmadik évad?

Szinte mindenben. Kezdjük a „bokszolók” számával. Ebben az évadban három különböző kategóriában összesen 24 közszereplő küzd meg a ringben.

Összesen nyolcan női könnyűsúlyban, nyolcan férfi középsúlyban és nyolcan férfi nehézsúlyban. Mindhárom kategóriában három győzelem szükséges az öv elnyeréséhez.

Ezúttal komoly, féléven át tartó felkészítésben részesültek a versenyzők: edzőikkel szinte mindennap tréningeztek, pontos étrendet kaptak, rendre elemezték azon ellenfelek videóit, akik feltöltöttek bármit is a saját felkészülésükről a közösségi média felületeikre.

Erre az évadra a korábbiakkal ellentétben komoly embereket kértek fel.

Az első két évadban az összesen húsz versenyzőből kilenc „csupán amiatt volt híres”, mert szerepelt egy valóságshowban, és egy kivételével – Majka – már egyikőjükre sem emlékszik szinte senki. Ezzel szemben most nagy neveket akartak szerződtetni.

A házigazdák lecserélődtek: ezúttal Csobot Adél, Héder Barna és Szujó Zoltán látják el ezt a feladatot. Érdekesség, hogy a korábbi évadokat vezető Sebestyén Balázst felkérték ugyan, de ő nem vállalta, mert azt hitte a harmadik évad is csak „egy viccműsor lesz”, de később egy interjúban beismerte, hogy tévedett. Kovács „Kokó” István szerepet kapott idén is, ezúttal szakmai kommentátorként, Horti Gáborral az oldalán.

Az út a december 10-ei szuperdöntőig

A negyeddöntők során már az első körben kiesett Frohner Fecó, Megyeri Csilla, Nagy Ervin, Sáfrány Emese, KKevin, ifj. Schobert Norbert, Dobrády Ákos, Járai Kíra, Curtis, Kállay-Saunders András, Szabados Ágnes és Kabát Péter. Ebben a sorrendben.

Az első elődöntő egy hete vasárnap, november 26-án került megrendezésre. Itt bronzéremmel távozott Janicsák Veca, Szegedi Fecsó és Istenes Bence.

A mai második elődöntő szintén három mérkőzésből állt. Az első meccsen már az első menetben kiütötték Józan Lászlót. A másik két játékot végigjátszották, és a bírók pontozással döntöttek. Nyári Dia megosztott pontozással esett ki, Pintér Tibor „Tenya” egyértelművel.

Az idei Sztárbox szuperdöntősei

  • Női könnyűsúly: Berki Mazsi VS. Dobos Evelin
  • Férfi középsúly: Molnár Áron VS. Rácz Jenő
  • Férfi nehézsúly: Árpa Attila VS. Brasch Bence

A szuperdöntőre jövő hét vasárnap – december 10-én – 19:30-tól kerül sor.

A szerzőről:

Bodzás Szabolcs
Bodzás Szabolcs a szakmatszerzek.hu felelős szerkesztője. Elhivatott a szakmák népszerűsítésében, hisz abban, hogy a szórakozva tanulás sokkal hatékonyabb lehet a jövő tanulói számára, mint a száraz tények ismertetése. A jövő folyamatosan változik, minden megújul, de a tudás sosem veszít értékéből. Fontosnak tartja a tájékoztatást, a digitális fejlesztéseket, a naprakész információk átadását.