Általános műveltségi kvíz

Szerző: | 2023. augusztus. 23. | Kvíz

A képen egy szemüveges kukac tanul egy könyvből

Lassan újra kezdődik az iskola, a diákok visszatérnek az iskolapadba. Nem árt újra elővenni a könyveket, átnézni a tavalyi tananyagot. Ma bemelegítésül egy általános műveltségi kvízt hoztunk nektek, amely több tudományterületet is érint, többek között a csillagászatot, a földrajzot, a biológiát, a művészeteket és az irodalmat is.

Te tudod, hogy hány óceán található a Földön? És vajon hány alapszínt ismerünk? Tudod, hogy melyik író milyen könyveket írt? Általános műveltségi kvízünk segít feleleveníteni a tanultakat, és kicsit szinten tartani a tudásunkat. Töltsd ki te is ezt a tíz kérdésből álló kvízt, talán meg tudunk lepni a válaszokkal!

A képen látható nyitott könyv, tájoló, levelek, és egyéb kiegészítők
Lassan újra kezdődik az iskola, fel kell eleveníteni a korábban tanultakat, ez a kvíz is segít majd ebben (Fotó: 123rf.com)

Buzdító szöveg nyíllal, kertek alatt állattartás témájú kvízhez.

Ezek a kvízek is hasznosak lehetnek!

Kvíz: 10 legfontosabb évszám a magyar történelemben

Kvíz: Te mennyire ismered a periódusos rendszert?

Jó vagy a mértékegység átváltásban?

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.

Promó

Promó