Berényi Claudia visszatér!

Szerző: | 2023. november. 15. | Kikapcs

A Barátok közt a hazai kereskedelmi televíziózás legnagyobb sikere volt. 1998. október 26-ától egészen 2021. július 17-éig vetítették a Berényi család történetét.

Milyen szerepe volt Berényi Claudiának?

Az Ábrahám Edit által megformált Berényi Claudia eleinte valójában a Berényi Miklós – Berényi Claudia – Bartha Zsolt trióban egy mondhatni „negatív” karakternek számított, amit aztán később árnyaltak az írók és a producerek.

Már a legelső résztől kezdve a Berényi Építőipari Kft. tulajdonjogának többségi részét szerette volna megszerezni, amit a sorozat végére meg is tett, ám két résszel a befejezés előtt meglepő módon átadta a cégvezetést vérszerinti lányának: Berényi Júliának.

A sorozat legelső részétől a legutolsóig szerepelt, igaz kisebb szünettel: egyszer önként ki szeretett volna szállni, ami meg is történt, de a producerek eleinte csak epizódszerepke, majd abszolút főszereplőnek visszahívták.

A Mediaworks Hungary Zrt. végzett egy felmérést a sorozat befejezése előtt, amiből kiderült, hogy Claudia karaktere a „fifikássága” ellenére az ötödik legrajongottabb bizonyolult az összes főbb karakter közül.

Hogyan jött létre Ábrahám Edit és Ivancsics Ilona barátsága?

A főiskolán ismerték meg egymást, és ott kezdődött a mai napig tartó barátságuk. – olvasható a tixa.hu oldalán.

November 29-én a Szerb Kulturális Központban lesz közös előadásuk

Ivancsics Ilona a Barátok köztnél korábbi sorozatban szerepelt, így Edittel életükben sok párhuzam van. Mindketten egy rendkívül népszerű televíziós sorozat főszereplőiként lettek a közönség kedvencei. Míg Edit Berényi Claudiaként, úgy Ilona Vágási Juditként vált ismertté az országban a Szomszédok című sorozat révén.

Ezúttal is szerepeket játszanak?

Nem. Ezúttal egy vidám, nosztalgikus időutazásra hívnak, ahol megosztják velünk titkaikat, felhőtlen és szórakoztató történeteket elevenítve fel a legendás sorozataik hátteréről. Továbbá kifejtik mi a különbség egy napi sorozat és egy kéthetente bemutatásra kerülő sorozat között.

Kaphatók még jegyek?

Ezt a kétfős nyolcvan perces előadást viszonylag kevésszer adják elő, így érdemes megvenni a jegyeket november 29-ére a 19:00-ai előadásra a VI. kerületi Szerb Színházba. Az előadás a Kamarateremben valósul meg, melynek befogadóképessége mindössze 52 fő.

Az alábbi címen lehet még jegyeket vásárolni: https://tixa.hu/SZOMSZEDOK-es-BARATOK_20231129

Ha vonzanak a híres emberek, ajánljuk ezeket a kvízeket!

Kvíz: Híres emberek hétköznapi foglalkozásai

Milyen szakmát tanultak korábban az alábbi hírességek?

Kvíz: Melyik filmsztár látható a képen?

Ha érdekel a színház világa és szívesen támogatnád munkáddal az előadások színpadtechnikai folyamatait akkor a kreatív ágazat színház- és rendezvénytechnikus szakma képzését ajánljuk a figyelmedbe! Milyen készségek szükségesek a színház- és rendezvénytechnikus számára? Mennyi idő alatt lehet szakmai bizonyítványt szerezni? Kattints a cikkre és máris választ kapsz a kérdésekre!

A szerzőről:

Bodzás Szabolcs
Bodzás Szabolcs a szakmatszerzek.hu felelős szerkesztője. Elhivatott a szakmák népszerűsítésében, hisz abban, hogy a szórakozva tanulás sokkal hatékonyabb lehet a jövő tanulói számára, mint a száraz tények ismertetése. A jövő folyamatosan változik, minden megújul, de a tudás sosem veszít értékéből. Fontosnak tartja a tájékoztatást, a digitális fejlesztéseket, a naprakész információk átadását.