Alkotópályázat az otthon fontosságáról

Szerző: | 2023. december. 14. | Fősodor

Nő tenyerében tart egy házat.

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) felhívást tett közzé gyerekek és fiatalok számára. Az alkotópályázat keretében az otthon fontosságáról és az otthontalanságról szóló alkotásokat várják, amelyeket három kategóriában lehet elkészíteni.

Mik a pályázat legfontosabb részletei?

A pályázattal a gyerekeket, fiatalokat és a velük foglalkozó felnőtteket, pedagógusokat és szülőket szeretnék megszólítani azzal a céllal, hogy gondolkodjanak, beszélgessenek az otthon fontosságáról és az otthontalanságról.

A pályázatokat 3 korosztály számára, az alábbi kategóriákban hirdette meg a BMSZKI.

Kiknek?Pályázati kategória  Milyen típusú pályázat nyújtható be?  Mivel lehet pályázni?  
1. kategória alsó tagozatosok: általános iskola 1.-4. osztály számára  Mesehősök otthon nélkül  hagyományos technikával készült alkotás  rajz, festmény, kollázs, montázs, képregény  
2. kategória felső tagozatosok: 5.-8. osztály számára  Mit jelent nekem az otthonom?  1. hagyományos technikával készült alkotás 2. digitális technikával készült alkotás  rajz, festmény, kollázs, montázs, képregény, videó, rajzfilm  
3. kategória középiskolások: 0. évfolyam és 9. – 12. osztály számára  Hol lesz az otthonod 10 év múlva?  1. hagyományos technikával készült alkotás 2. digitális technikával készült alkotás  rajz, festmény, kollázs, montázs, képregény, videó, rajzfilm
Az alkotópályázat kategóriái

A beérkezett alkotásokból szakmai zsűri választja ki a legjobbakat. A legjobban sikerült pályaműveket a BMSZKI nyilvános kommunikációjában: szakmai kiadványaiban, illetve nyilvános felületein, kiállításokon használja fel. A kiválasztott alkotások értékes élményajándékokban és tárgynyereményben részesülnek.

Az alkotópályázat eredményhirdetésének ideje és módja

A pályázók legkésőbb 2024. január 31-ig kapnak értesítést a pályázati adatlapon megadott elérhetőségeiken.

Fából készült ház egy nagyváros határában.
Az alkotópályázat az otthon fontosságát helyezi a középpontban. (Fotó:123rf)

A pályázatok benyújtásának módja

  • A hagyományos technikával készült alkotásokat szkennelt vagy fotó formában jpg formátumban.
  • A digitális alkotásokat (kivéve a videó/rajzfilm kategória) és a beszkennelt/befotózott hagyományos alkotásokat is az alkotopalyazat@bmszki.hu e-mailre küldhetik, vagy ha a pályázó rendelkezik Google drive alkalmazással vagy Google fotó alkalmazással, akkor elegendő feltölteni a képeket egy mappába vagy albumba, és annak a linkjét elküldeni a fenti e-mail címre.
  • Maximum 3 perces videó vagy rajzfilm esetén a pályázatokat a pályázó vagy törvényes képviselője, esetleg az oktatási intézmény youtube csatornájára kell feltölteni, és ennek linkjét kell a fenti e-mailcímre megküldeni!
  • A pályázathoz csatolni szükséges a pályázati adatlapot hiánytalanul kitöltve és aláírva, szintén szkennelt formátumban! E nélkül a pályázat érvénytelen.
  • 14 év alatti pályázó esetén a pályázati adatlapot szülőnek vagy törvényes képviselőnek is alá kell írnia.

Határidő: 2023. december 22. 24.00 óra

Kitől lehet további információt kérni a pályázati felhívással kapcsolatban? alkotoplayazat@bmszki.hu

Hol található az eredeti alkotópályázat felhívása?

Otthon / Otthontalanság – Alkotópályázat gyerekeknek és fiataloknak

Letölthető dokumentumok:

Mesehősök otthon nélkül – pályázati kiírás alsósoknak

Mit jelent nekem az otthonom? – pályázati kiírás felsősöknek

Hol lesz az otthonod 10 év múlva? – pályázati kiírás középiskolásoknak

Pályázati adatlap és adatvédelmi tájékoztató

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.