Design kiállítás az Adria-palotában

Szerző: | 2023. október. 17. | Kikapcs

A képen absztrakt motívumok láthatók kék háttér előtt.

Negyedik alkalommal rendezik meg a Red Dot-díjas 360 Design Budapest kiállítást október 17-22. között Adria-palotában, a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) szervezésében. A megújult kiállítás idén a hazai és regionális formatervezők művei mellett az ipar- és képzőművészek legkiválóbb alkotásait mutatja be.

A rendezvény célja, hogy 360 fokban mutassa be a hazai design kultúrát és támogassa a már ismert és a feltörekvő alkotókat. A kiállítás mindenki számára elérhetővé teszi az alkotók munkáját, ösztönöz a magyar design és lakberendezési termékek vásárlására.

A Magyar Divat & Design Ügynökség stratégiai célkitűzése, hogy a hazai divat és design szektor a regionális piac központjává váljon. Ennek egyik eszköze a nemzetközi kulturális események szervezése, amely jelentősen hozzájárul az országimázs, a hazai kulturális örökség láthatóságának növeléséhez.

– nyilatkozta az eseményről Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója.

Design és művészet határon innen és túl

Közel 60 ismert és feltörekvő hazai, valamint regionális alkotó több, mint 160 tárgya és terméke várja az érdeklődőket. Az alkotók három kiállítási kategóriában jelentkezhettek, emellett kiemelt szerepet kap a fiatal, feltörekvő tehetségek bemutatkozása is. A kiállítások mellett szakmai előadások, exkluzív tárlatvezetések és további izgalmas programok, side eventek színesítik a kínálatot.

A rendezvénysorozat kiemelt vendége a nemzetközi kortárs design egyik legismertebb ikonja, Rossana Orlandi, aki a tervek bemutatását követően mentorként tart közvetlen beszélgetést. A konzultációra kifejezetten a művészeti pálya iránt érdeklődő feltörekvő tehetségeket várja.

A 360 Design Budapest kiállításon a hazai tehetségek mellett Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelországl és Ukrajna alkotói mutatkoznak be. A nemzetközi sajtó képviselőit úgynevezett hospitality tour keretében látják vendégül, bemutatva nekik a főváros kulturális és művészeti értékeit.

A 360 Design Budapest új, innovatív és fenntartható irányokat mutat a hazai és regionális szakma és design-tudatos célközönség számára. Rendkívül izgalmas, sokszínű programsorozattal, nagynevű nemzetközi vendégekkel készülünk az idei évben, annak érdekében, hogy 360 Design Budapest legyen az a híd a régióban, amely összeköti a legfontosabb intézményeket és alkotókat egy színvonalas rendezvény keretében.

– mondta el a programokkal kapcsolatban Forintos-Szűcs Anita, a Magyar Divat & Design Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese.

A 360 Design Budapest kiállítás 360 fokban mutatja be az ismert és feltörekvő alkotók munkáit. (Fotó:123rf)

Programok és helyszínek

Az Adria-palota és a kiállítótér falai közül kilépve a főváros számos pontján várják a design- és művészeti világra nyitott közönséget, többek között az Iparműveszti Múzeummal és azt Art Market Budapesttel együttműködve.

Szerda este Varga Priszcilla, stylist és art director tart exkluzív tárlatvezetést a kiállításon. Csütörtök est Winkler Nóra, művészeti és kulturális szakember, pénteken pedig Kelen Anna művészettörténész tárlatvezetését élvezhetik a látogatók. Szombat este a közkedvelt zenekar, az Ivan & The Parazol frontembere, Vitáris Iván várja az érdeklődőket. Szombaton és vasárnap a Független Iparművészeti Kortárs Szalon (FIKSZ) design vásárt rendez a Magyar Szecesszió Házában.

Részletes programleírást a 360 Design Budapest weboldalán találsz.

A rendezvénysorozat mindenki számára ingyenesen látogatható, a programokra regisztrálni az esemény weboldalán van lehetőség.

Ezt is ajánljuk!

A szerzőről:

Szakmát Szerzek
A Szakmát Szerzek! szerkesztőségének célja a hazai szakképzés presztizsének valós erősítése, például sikertörténetekkel, tudományos elemzésekkel a témában. A weboldalon helyet kapnak a szakképzést érintő aktualitások, hírek, valamint a friss kutatási eredmények ismertetései, munkaerőpiaci adatok egyaránt.