Digitális tananyag készült Magyarország nagy tájairól

Szerző: | 2024. január. 15. | Fősodor

Őszi erdős tájképen, csúcsára állított fehér négyszögben felirat és videós ikon.

Az Oktatási Hivatal digitális tananyagokkal egészíti ki a hagyományos tananyagot. A most bemutatott digitális tananyag Magyarország tájait mutatja be drón felvételek és „oktatódal” segítségével.

Az Oktatási Hivatal bejelentette, hogy új, digitális tananyagokkal gazdagodott a 7. osztályos földrajz oktatás Magyarországon. Farkas Andrea, az Oktatási Hivatal szakmai vezetője elmondta az M1 aktuális csatorna keddi műsorában, hogy a kezdeményezés a tankönyvek digitális transzformációját szolgálja, és az elmúlt nyolc év munkájának eredménye.

Az Oktatási Hivatal 2016 óta folytatja a projektet, amelynek keretében a hagyományos tananyagot színes, digitális tartalmakkal egészítik ki. A most bemutatott digitális tananyag készítése során a cél az volt, hogy az iskolások számára szórakoztató és érdekes módon közvetítsék Magyarország nagy tájainak jellegzetességeit.

A videoklipekben drónokkal készített felvételeken keresztül ismerhetik meg a diákok a különböző tájegységeket. Az egyes videók alatt „oktatódal” szól, melynek szövegét Orbán Tamás írta, és a tananyag kulcsszavait tartalmazza. Az újítás célja, hogy a diákok számára élvezetessé és élményszerűvé tegyék a tanulást.

A digitális tananyag ingyenesen elérhető a nemzeti köznevelési portálon, és a közmédia M2 Gyerekcsatornája is bemutatja a videósorozatot. A hozzátartozó dal, melyet Kovács Vera énekel, nemcsak a M2 Gyerekcsatornáján, hanem a Duna World-ön, az M2 Petőfi Tv-n, valamint a Petőfi és a Kossuth rádióban is hallható lesz, ezáltal széles körben elérhetővé téve a digitális tananyagot és az ahhoz kapcsolódó élményeket.

MTI

Ez is érdekelhet!

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.