Június 30-ig lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjába

Szerző: | 2023. június. 15. | Fősodor

Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja

A Mathias Corvinus Collegium ( MCC) FIT Programjába 2023. június végéig lehet jelentkezni azoknak a gyerekeknek, akik 2023 szeptemberében ötödik osztályba (Beregszászban hatodik osztályba) lépnek. A részvétel minden gyerek számára teljesen ingyenes. A program online és személyes élményprogramokkal, játékos foglalkozásokkal és egy egyedülálló közösségi élménnyel várja a felső-tagozatos, ifjú tehetségeket a Kárpát-medence 22 városában.

„A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja (FIT Program) felső tagozatos általános iskolásoknak nyújt tehetséggondozó képzést. Oktatási programunk a résztvevők számára teljes mértékben ingyenes, ez a hétvégi foglalkozásokon és a nyelvórákon túl a Program során kiadott segédanyagokra és az e-learning rendszer használatára is kiterjed.” – olvasható az MCC FIT Program weboldalán.

A FIT Program már 18 éve sikertörténet

A Mathias Corvinus Collegium komplex tehetséggondozó programja már 2015 őszétől működteti élménypedagógiai foglalkozásait felső tagozatos diákok számára. Mára ez a program több mint 2000 diák bevonásával működik a Kárpát-medence huszonöt városában (Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Kaposvár, Szolnok, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg, Arad, Beregszász, Csíkszereda, Dunaszerdahely, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Szatmárnémeti).

A foglalkozások olyan témakörökre épülnek, amelyekkel általánosságban nem találkoznak a gyerekek az iskolai oktatásban. Jelentős szerep jut a beszédközpontú angoloktatásnak és a személyre szabott fejlesztésnek is.

A FIT Program során az MCC az oktatási tevékenységében kizárólag a szakmai-pedagógiai szempontok kapnak helyet, a fiatal tehetségek egyéni kiteljesedését tartják szem előtt.

Az egyéni erősségekre és érdeklődési körökre is figyelnek

A FIT program szervezői arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy feltérképezzék a résztvevő kisdiákok érdeklődési körét. Az anyag moduláris, vagyis az ismeretanyagok egymásra épülnek, így segítve mindazon tudás- és ismeretanyagok mélyebb és átfogóbb megismerését, amelyek ugyanazon témakörhöz kapcsolódnak.

A szervezők az online és személyes foglalkozások megvalósítása során az élménypedagógiát és a cselekedve tanulás helyezik a középpontba. Olyan nem-formális edukációs eszközöket is használnak, mint a projektmunka, a közös feladatmegoldás csoportoban vagy párban. A FIT program által megvalósuló képzéseken a személyes foglalkozásokat online formában elsajátítható tananyagokkal is kiegészítik. Így minden résztvevő kisdiák rugalmasan, a saját életritmusának, időbeosztásának megfelelően egyénileg is foglakozhat a személyes képzési alkalmakon megismert témakörökkel.

Mathias Corvinus Collegium FIT Program
Az MCC oktatási tevékenységében kizárólag a szakmai-pedagógiai szempontok érvényesülnek, a tehetséggondozást, az egyéni kiteljesedést tartják szem előtt. (Kép: https://fit.mcc.hu/)

Az MCC küldetése az eddig leírtakon túl, hogy a foglalkozásokon, képzéseken megismerkedjenek a résztvevő gyerekek a tárgyalt témakörök mindennapi élettel való kapcsolódásával.

Jelentkeznél? Itt tudod megtenni

A programra online űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni, emellett szükség van még egy szülői jellemzés feltöltésére is, amihez a jelentkezési űrlap oldalán letölthető mintát is találsz.

———————

Ha érdekel a tehetséggondozás július 15-ig jelentkezhetsz a Global Talent Mentoring programra.

A szerzőről:

Lengyel Andrea
Hisz az önfejlesztés és az életen át tartó tanulás fontosságában. Elhivatott a szakmai trendek, jó gyakorlatok, digitális fejlesztések iránt, amelyek megkönnyíthetik a munka világába történő belépést, és kiemelten foglalkoztatja a technológiai fejlődés következtében megvalósuló szakmai megújulás, a munkakörök átalakulása. Mottója: Rugalmasság, fejlődés, digitális megújulás szükséges a közös jövő megalapozására