Központi felvételi határidők

Szerző: | 2023. november. 30. | Fősodor

felvételi határidőket ábrázoló grafika

Több határidőre kell figyelni a 2023/24-es tanévhez kapcsolódó a középfokú iskolai felvételi kapcsán. A dátumokat fontos észben tartani, ezeket mutatjuk most egy csokorba. Ha a felvételihez kapcsolódó határidőket már tudod, viszont bizonytalan vagy a továbbtanulási lehetőségek és az ehhez kapcsolódó információk lelőhelyéről, segítünk, hogy hol találod.

Írásbeli vizsga felvételi jelentkezési határidő

Mai napig lehet jelentkezni a központi felvételi vizsgára. A felvételit bármelyik, vizsgát szervező iskolában meg lehet írni a továbbtanulás előtt álló általános iskolás diákoknak. A vizsgát szervező intézmények jegyzéke már elérhető az Oktatási Hivatal (OH) oldalán. Az idei tanévben több, mint 500 iskola szervez központi felvételi vizsgát. A jelentkezéssel kapcsolatos információkat ebben a cikkben olvashatod.

Idén 535 középiskola írta elő az írásbelit a hozzá jelentkező tanulóknak. Az OH honlapján megtekinthetők ezeknek a középiskolák adatai, valamint az az elektronikus keresőfelület, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói és a meghirdetett tanulmányi területek találhatók.

Felvételi tájékoztatók

A középiskolák honlapján már megnézheted a felvételi tájékoztatókat. Mindenképpen érdemes ezekre a tájékoztatókra rákeresni az iskola weboldalán mert több fontos információt megtudhatsz és választ kapsz a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseidre.

Szakmát tanulnál?

Ha még bizonytalan vagy, hogy milyen területen tanulnál tovább, lehetőségként érdemes megfontolni a szakképzésben elérhető orientációs évolyamot és érdemes megnézni a pályaválasztással kapcsolatos videókat is.

Ha szeretnél szakmát tanulni és érdekel, hogy mi történik a szakképző iskolákban? Vagy szeretnél többet tudni a duális képzésről, regisztrálj a SkillsCom közösségi felületen, ahol az igényeidhez igazodó információkhoz juthatsz a szakképzésről.

Az Innovatív Képzéstámogató Központ (IKK) kezdeményezésére indított SkillsCom közösségi térben a szakképhez kapcsolódó aktualitásokról tudsz tájékozódni. A szakmakártyák szintén segíthetnek a hozzád illő szakma kiválasztásában. A 2023/2024-es tanévre vonatkozó az alapszakmákat bemutató kiadvány már elérhető az IKK honalpján.

A kiemelt képen látható illusztráció forrása az IKK facebook oldala.

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.