Frissdiplomások pályakezdését segíti a MOL-csoport Growww programja

Szerző: | 2024. március. 31. | Munka

A MOL-csoport 90 frissdiplomás pozíciót hirdet a Growww programban, mely lehetőséget kínál a fiataloknak arra, hogy részt vegyenek az energiaátmenet fontos feladataiban.

Újító megoldások a jövő számára

A MOL-csoport ismét kitárja kapuit a fiatal tehetségek előtt, és több mint 90 frissdiplomás pozíciót hirdet meg a Growww programban. A program az elmúlt évek során több mint 2700 fiatal jelentkezőt vonzott Közép-Kelet-Európa minden tájáról, és immár 2007 óta szolgál kiemelkedő lehetőségként az energiaipar iránt érdeklődő diákok számára. 

A Growww program keretében a fiatal pályakezdők lehetőséget kapnak arra, hogy a MOL-csoportnál dolgozzanak, és részt vegyenek az energiaátmenet fontos feladataiban, miközben újító megoldásokat hoznak létre a jövő számára. A program egyben egy ugródeszka is az érdeklődő fiataloknak, mivel a résztvevők 80 százaléka a program befejezése után a MOL-csoportnál folytatja karrierjét.

Nyolc országban várják a tehetséges fiatalokat

Az idei évben a MOL-csoport 8 országban keres több mint 90 tehetséges frissdiplomást, akik lehetőséget kapnak arra, hogy az egyéves program keretein belül az energiaátmenet frontvonalában dolgozzanak, és elhozzák a holnap megoldásait. Magyarországon több mint 40 pozíció érhető el, de van lehetőség Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Olaszországban, Romániában és Horvátországban is pályázni. 

A jelentkezők beilleszkedését tapasztalt mentorok segítik

Az egyéves programba, amely bevezeti a fiatal tehetségeket az energiaipar rejtelmeibe, legfeljebb egyéves munkatapasztalattal rendelkező közgazdászok, jogászok, mérnökök, geofizikusok, logisztikusok, HR-esek, IT-sok, pénzügyesek jelentkezését várják. A pozíciók között szerepelnek olyan érdekes területek is mint a megújuló gázok, üzemanyag-stratégia, körforgásos gazdaság, kiberbiztonság vagy MOL Campus eszköz- és szolgáltatáskezelés. A Growwwerek szakmai és személyes fejlődését számos módszerrel és tapasztalt mentorokkal segíti a vállalat.

A MOL-csoport Growww programja az elmúlt évek során több mint 2700 fiatal jelentkezőt vonzott Közép-Kelet-Európa minden tájáról, és immár 2007 óta szolgál kiemelkedő lehetőségként az energiaipar iránt érdeklődő diákok számára. (Fotó: mol.hu/growww)

A MOL-csoport számára a személyes kompetenciák is meghatározóak

Ebben az évben a MOL-csoport kiemelten fontosnak tartja, hogy a jelentkezők ne csak releváns végzettséggel rendelkezzenek, hanem személyes kompetenciáik és hozzáállásuk is megfelelő legyen. Az analitikus gondolkodás, a hatékony kommunikációs készség és a csapatmunkára való hajlandóság különösen fontos szempontok. Ezenfelül a vállalat frissítette stratégiáját, melyben fókuszba kerültek a megújuló üzemanyagok, a zöld hidrogén, a biometán és a geotermikus energia. Ezáltal a program résztvevői aktívan hozzájárulhatnak a régió fenntarthatóbbá, önellátóbbá és versenyképesebbé tételéhez.

„A Growww program, amely 2007 óta stabil pont a MOL-csoporton belül, egyedülálló lehetőséget biztosít a frissdiplomás fiataloknak, hogy csatlakozzanak vállalatunk nemzetközi csapatához, és aktívan részt vegyenek abban a munkában, mely során olyan megoldások születnek, amelyek megváltoztatják a jövő energiaiparát. A leendő Growwwerek valódi projektekben vehetnek részt, és velünk együtt, közösen kereshetik a válaszokat a holnap kihívásaira. Hiszen hosszú távra tervezünk, amit az is jól mutat, hogy nemcsak közép-, hanem felsővezetőink egy része is a Growww programban kezdte a karrierjét a MOL-nál” 

– mondta Lana Faust Križan, a MOL-csoport HR ügyvezető igazgatója.

A potenciális Growwwerek a MOL-csoport nyitott pozícióira a mol.hu/growww weboldalon jelentkezhetnek.

A fluidumkitermelő és a fluidumkitermelő technikus szakma

A fluidum a folyadék régies, latin elnevezése. Jelenleg azokat a folyadékokat nevezzük így, amelyek a felszín alatt több kilométerrel helyezkednek el. Ezeknek a folyadékoknak a kitermeléséhez speciális berendezésekre és megfelelően képzett személyzetre van szükség. Őket nevezzük fluidumkitermelőknek. Két szakma is kapcsolódik ehhez a munkakörhöz: a fluidumkitermelő és a fluidumkitermelő technikus szakmák.

Kiemelt képünk forrása: MOL-csoport

A szerzőről:

Szakmát Szerzek
A Szakmát Szerzek! szerkesztőségének célja a hazai szakképzés presztizsének valós erősítése, például sikertörténetekkel, tudományos elemzésekkel a témában. A weboldalon helyet kapnak a szakképzést érintő aktualitások, hírek, valamint a friss kutatási eredmények ismertetései, munkaerőpiaci adatok egyaránt.