Programok február utolsó hétvégéjére – téltemető, fánkfesztivál, gasztropiac

Szerző: | 2024. február. 24. | Kikapcs

Bár a farsangi időszak február 14-én véget ért, a hónap utolsó hétvégéjén is sok télbúcsúztató programon vehetünk részt. Ha pedig mégis inkább az otthon melegében töltenétek a hét utolsó két napját, cikkünk végén unaloműző kvízeket is találhattok.

Téltemető – Noszvaj – 02.24. Szombat

“Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!” – Noszvajon idén is megrendezik a különleges Téltemető elnevezésre hallgató programot, ahol közös maszk készítéssel, maszkos felvonulással és közös zajkeltéssel, valamint kiszebáb égetéssel inthetünk búcsút a télnek, és köszönthetjük a tavaszt.

Csörögefánk Fesztivál – Csörög – 02.24. Szombat

2024. február 24-én harmadik alkalommal rendezik meg Csörögön a Csörögefánk Fesztivált, ahol fánksütő versennyel, gasztro utcával, vidámparkkal, koncertekkel és még sok meglepetéssel várják a látogatókat. 

Vésztői Disznótoros- és Fánkfesztivál – Vésztő – 02.24. Szombat

Vésztőn már ötödik alkalommal rendezik meg a Disznótorost és harmadik alkalommal a Fánkfesztivált, ahol a kolbászé és a fánké lesz a főszerep. Az egész napos rendezvény során a szervezők idén is színes programkínálattal kedvesnek a kicsiknek és a felnőtteknek egyaránt. 

Családi kvízpróba a Kikötő Ifjúsági Központban – Budapest – 02.24. Szombat

A tematikus családi kvíz napon a sport kerül a fókuszba. Kiemelkedő sportteljesítményekről, hazai és nemzetközi sztárokról, fair play-díjas történetekről és extrém sportágakról összeállított izgalmas vetélkedővel várja a megmérettetésre vágyókat a Csokonai15 a Kikötő Ifjúsági Központban. A csocsó, deka és pingpong bajnokságra egyéni, a kvízre 2-6 fős csapatok regisztrációját várják a szervezők.

Veterán autó- és motoralkatrész börze – Kecskemét – 02.24. Szombat

Kecskeméten, a Szent László körúti vásártéren – a Gokart pálya melletti területen – februártól egész novemberig, minden negyedik szombaton 6.00-14.00 óráig kerül megrendezésre a Veterán Autó-és Motoralkatrész Börze, melyen a régi motorok szerelmesei a „paradicsomban” érezhetik magukat. Sokféle típusú, korú, ütött-kopott, vagy megkímélt állapotú, illetve felújított motorkülönlegesség teszi még érdekesebbé a vásár hangulatát.

A 46. Utazás kiállítás külföldi díszvendége Bulgária, míg a belföldi díszvendég Gyula, a történelmi fürdőváros és Békés vármegye. (Fotó: facebook.com/utazaskiallitas)

Utazás Kiállítás Hungexpo – Budapest – Február 22-25.

A 46. Utazás kiállítás 2024. február 22-25. között, a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Az Utazás kiállítás idén a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően minden korosztály számára évről évre újabb élmény- és inspirációszerzési lehetőséget biztosít.

Idén is kiemelt szerepet kap egy hazai és egy határon túli térség. A kiállítás külföldi díszvendége 2024-ben Bulgária, míg a belföldi díszvendég Gyula, a történelmi fürdőváros és Békés vármegye.

Madách téri fánkbuli – Budapest  – 02.25. Vasárnap

Vasárnap a Madách téri Központ szervezésében délutáni fánksütésre várják a kóstolgatni vágyókat. Az igazi szalagos fánkokat Huszár Matyi, a Közkonyha és a Vasüzlet séfje, valamint Kárai Dávid gasztroblogger, a Nosalty volt főszerkesztője süti.

A Krúdy gasztropiac hamisíthatatlan somogyi ízekkel, somogyi termelők munkáival vár november 26-án Siófokon. (Fotó: facebook.com/somogyihte)

Krúdy Gasztropiac – Siófok – 02.25. Vasárnap

Hamisíthatatlan somogyi ízekkel, somogyi termelők munkáival vár november 26-án, szombaton a Krúdy gasztropiac Siófokon, a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium udvarán. Itt beszerezhetjük mindazt, ami egy hétköznapi ebédhez szükséges, de igazán különleges finomságokat is kóstolhatunk. A Krúdy iskola diákjai által készített sütemények, helyi kistermelők által készített sajtok, lekvárok, szörpök és sok egyéb különlegesség is megvásárolható az eseményen.

Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban – Alcsút – február – március

Az Alcsúti Arborétum február 17-től mintegy 4-5 hétig rendezi meg a hóvirágünnepet, amely mindennap 10 és 17 óra között várja az érdeklődőket. A körülbelül két és fél hektáron elterülő virágmező lenyűgöző látványt ígér a látogatóknak. A hóvirágünnepen az érdeklődők megcsodálhatják a mediterrán hóvirágok közül hét faj huszonnégy fajtáját.

Ha a hétvégét mégis inkább pihenéssel, az otthon melegében töltenéd, ajánlunk néhány kvízt is, hogy biztosan ne unatkozz:

Kvíz: Felismered ezeket a fákat a képek alapján?

Te vajon mennyire ismered a Földünket körülvevő izgalmas világot?

Felismered hazánk városait a nevezetességeik alapján?

Kvíz: Betegségek régi magyar nevei

Te mennyi zászlót ismersz fel a világ közel 200 országának zászlói közül?

A szerzőről:

Szakmát Szerzek
A Szakmát Szerzek! szerkesztőségének célja a hazai szakképzés presztizsének valós erősítése, például sikertörténetekkel, tudományos elemzésekkel a témában. A weboldalon helyet kapnak a szakképzést érintő aktualitások, hírek, valamint a friss kutatási eredmények ismertetései, munkaerőpiaci adatok egyaránt.