Hétvégi programajánló: séta, színház, tánc vagy vásár?

Szerző: | 2023. november. 3. | Kikapcs

Makers' Market Budapest, vásári forgatag beltéri helyszínen.

Szabad még a hétvégéd valamelyik napja, és kellene egy program?  Itt találhatsz november 4-5-ére különféle programötleteket.

Színpompás őszi séta Budán

A szabadba vágyók szombaton 14 órától részt vehetnek egy színpompás őszi sétán, a Budai Arborétumban. Ezen a programon meg lehet tekinteni Buda leggazdagabb növénygyűjteményét, illetve az arborétum legidősebb fáit is, amelyek 120 évesek.

A 2 órás sétát Szarvasy Eszter tájépítész, idegenvezető szakember vezeti. Fontos, hogy regisztrációhoz kötött a program. További információk a regisztrációval és a jegyárakkal kapcsolatban az alábbi linken találhatóak.

A Mester és Margarita – kultúra, mint program

Szombat este 7 órától játsszák a Nemzeti Színházban, Mihail Bulgakov A Mester és Margarita című könyvének színházi feldolgozását, amelyre még vannak szabad jegyek. A darab egy olyan könyvet dolgoz fel, amely az iskolában kötelező olvasmány, így különösen is ajánlott diákok számára.

Ráadásul az Universitas kuponkódot használva „universitas” jelszóval a diákok ingyen jegyet kaphatnak. További információk a darabról és a jegyvásárlásról az alábbi linken találhatóak.

Táncos program, a táncolni vágyóknak

A Hagyományok Háza a héten is folytatja állandó táncház-sorozatát, amelyet az Átriumban tartanak minden szombaton 19 óra és hajnal 2 között. Az érdeklődők nemcsak Magyarbőd táncait tanulhatják meg, hanem az énekes és hangszeres népzenéjével is megismerkedhetnek. A programra kezdő és haladó táncosokat egyaránt várnak. További részletek az alábbi linken találhatóak.

Kutyabarát kézműves vásár

November 5-én vasárnap 10-től 16 óráig várja az érdeklődőket a Makers’ Market Budapest a Marczibányi Téri Művelődési Központban. A Makers’ Market Budapest egy havi rendszerességű vásár, ahol egyedi tervezői termékekkel várja a vásárlóit 40 hazai alkotó.

A 40 alkotó a kortárs design élvonalát képviselő tervezők közül kerül ki. A kézművesek alkotásai mellett zenével, finomságokkal és kávéval is várják az érdeklődőket. További információk a vásárral kapcsolatban az alábbi linken találhatóak.

A hétvégét ezen programok mellett sportolással, kirándulással is tölthetjük. Hogy miért is fontos a tanulás, és milyen hatással van a tanulmányi eredményekre, arról az alábbi cikkünkben olvashatsz:

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.

Promó

Promó