Videó: Légy sikeres! Szerezz szakmát!

Szerző: | 2023. október. 20. | Mi leszek?, Videók

A képen két fiatal lány látható a SzakMÁzz budapesz pályaválasztási rendezvényén!
https://youtu.be/xeltABawgNE?feature=shared

Közel 10 ezer tanuló látogatott ki két nap alatt a SzakMÁzz pályaválasztási kiállításra, hogy a 70 kiállító iskola és cég segítségével megismerkedjenek a szakmákkal, szakképzésekkel. A SzakMÁzz 10 éve segíti a fiatalokat, hogy megtalálják azt a foglalkozást, amiben el tudják képzelni a jövőjüket, hogy találjanak egy hivatást, amit szívvel-lélekkel tudnak tanulni a következő években és amiben időről, időre fejlődhetnek, sikereket érhetnek el.

A szakmatszerzek.hu oldalán és YouTube csatornáján több különböző szakmát is bemutatunk rövid videóinkban a következő hetekben, ha esetleg nem voltál ott személyesen a rendezvényen.

Láthatod majd mit kell tanulnia egy sminkesnek, hogy a lányok, hogyan boldogulnak az autószereléssel, vagy milyen alapokat kell ismernie egy szakácsnak. Keressétek a többi videónkat is!

A rendezvényen Dr. Czomba Sándor Gazdaságfejlesztési Minisztérium, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár Dr. Hankó Balázs Kulturális és Innovációs Minisztérium, innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár Dr. Sára Botond Budapest Főváros Kormányhivatala, főispán is a megszólalók között volt.

A szakképzésben is lehet sikereket elérni – mondta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára szerdán a SzakMÁzz! pályaválasztási kiállítás megnyitóján, a Budapesti Olimpiai Központban (BOK).

A megnyitón Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a rendezvény a jövőről szól, és úgy fogalmazott, „ha munka van, akkor minden van”.

Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatala főispánja a megnyitón arról beszélt, hogy a rendezvény a 25 év alattiakat segíti megismertetni a szakmákkal.

A SzakMÁzz! pályaválasztó kiállítás 12 éve indult. A rendezvényen a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló, elsősorban általános iskolás tanulók, valamint a szakképzettséggel nem rendelkező középiskolások átfogó információt kapnak a pályákról, foglalkozásokról, hiányszakmákról, munkaerő-piaci helyzetről.

A szerzőről:

Lapat Dániel

Promó

Promó