Teltházzal indul a SzakMÁzz Pályaválasztási Kiállítás

Szerző: | 2023. október. 18. | Mi leszek?

SzakMÁzz 2022 (Forrás: Youtube)

Több, mint 12 ezren regisztráltak a ma kezdődő SzakMÁzz kétnapos pályaválasztási rendezvénysorozatra, amely Budapesten a BOK 1 csarnokban várja az érdeklődőket. A rendezvény az oktatási lehetőségek bemutatásával a pályaválasztás előtt állókat támogatja.

Budapest egyik legnagyobb pályaválasztási rendezvényén 70 kiállító vesz részt. A rendezvényt dr. Sára Botond főispán nyitja meg, többek közt dr. György István, területi közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, dr. Hankó Balázs, innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár és dr. Balog Ádám, a BKIK általános alelnöke is a felszólalók között lesz.

A SzakMázz 2023 jelszava a „Nézd meg, fogd meg, próbáld ki!”, és ennek mentén zajlanak majd a programok is.

A nagyszabású pályaválasztási kiállítás mindkét napon érdekes és interaktív programokkal várja a fiatalokat.

Kóstoló a SzakMÁzz programkínálatából

  • Futurisztikus show a szépészeti ágazat szakmáinak bemutatására
  • Főzőshow Bede Robival
  • Tik-Tok- Egészségedukáció a fiatalok nyelvén
  • Technikum vagy gimnázium? Amit nem tudtál eddig a technikum előnyeiről
  • „Új utak az egészségügyi szakképzésben” – mi újság a Semmelweisen?    
  • Milyen műszaki szakmát válasszak?
  • A pályaválasztás tényezői

Miben segít a SzakMÁzz?

A rendezvény a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló, általános iskolásokat és a szakképzettséggel nem rendelkező középiskolásoknak nyújt információt a szakmaválasztáshoz.

A rendezvény résztvevői komplex információt kapnak a pályákról, foglalkozásokról, hiányszakmákról, munkaerő-piaci helyzetről. Az iskolarendszeren belüli és kívüli oktatási, képzési lehetőségek bemutatásával segít a pálya- és iskolaválasztásban.

A pályaválasztási kiállításon duális képzők és az iparkamarák is részt vesznek, így a rendezvény hozzájárul a szakképzésben rejlő lehetőség megismeréséhez is.

Azok a fiatalok, akik lemaradtak a regisztrációról a SzakMÁzz esemény facebook oldalán élőben nyomon követhetik a rendezvényt. A részletes program itt érhető el.

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.

Promó

Promó