Tekerj a tekAIRd körbe pályázatában!

Szerző: | 2023. június. 26. | Fősodor

kerékpár túra grafikája természeti környezetben

Küldd be a pályázatod és nyerj értékes nyereményeket a HungAIRy LIFE integrált projektben. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projekt partnereinek egyik kiemelt témája a kerékpáros közlekedés népszerűsítése, ennek mentén hirdeti meg 2023-ban a tekAIRd körbe! pályázatot.

A környezet- és egészségtudatos életmódra való nevelés jegyében meghirdetett játékos verseny keretében a kerékpárral történő közlekedést szeretnék megszerettetni a gyermekekkel, családokkal. A pályázók feladata, hogy a kerékpárjuk és egy GPS navigációs rendszer segítségével minél érdekesebb alakzatokat rajzoljanak ki a térképen, vagy tekerjék körbe hazai tavaink valamelyikét.

Pályázat célja, témaköre

A pályázat két részből ál. Az elsőben – a közlekedésbiztonságra tekintettel – a jelentkezők feladata, hogy kerékpárjuk és egy GPS navigációs rendszer segítségével minél érdekesebb alakzatokat rajzoljanak ki a térképen. A GPS navigációs rendszerrel rögzített alakzatok kép formátumú (JPEG) beküldésével jelentkezhetnek a pályázók, a nyertesekről pedig az előzsűrizést követően a projekt Facebook-oldalán kiírt közönségszavazás dönt.

A pályázat másik részében valamelyik magyarországi tó – a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó, a Fertő tó – körbetekerése a feladat, szintén GPS navigációs rendszer segítségével dokumentálva. A távot teljesítők szintén a GPS navigációs rendszerrel rögzített alakzatok kép formátumú (JPEG) beküldésével jelentkezhetnek a nyereménysorsolásra. Emellett a távot a legnagyobb létszámú csoporttal teljesítő pályázókat külön díjazzák a pályázat kiírói.

Amennyiben több személy együttesen, egy időben tekeri körbe az alakzatot vagy tavaink egyikét, az elkészült képpel csak egy pályázó jelentkezhet, a csapatról készített fénykép feltöltésével és a csapat létszámának feltüntetésével.

A verseny szervezője a Herman Ottó Intézet, a társszervezésbe számos önkormányzat, egyesület is részt vesz. 

A pályázat időtartama 2023. június 6. 14 órától – 2023. szeptember 22. éjfélig tart.

boldog gyermekével bicikliző anya
A pályázat a kerékpáros közlekedés népszerűsítését célozza meg. (fotó:123rf)

Hogyan kapcsolódhatsz be a tekAIRd körbe pályázatba?

A pályázatokat 14 éven felüli fiatalok és felnőttek nyújthatják be egyénileg és csoportosan is. 18 év alatt szülői beleegyező nyilatkozat beküldése szükséges.  Pályázni a GPS navigációs rendszerrel rögzített alakzatok kép formátumú (JPEG) beküldésével lehet. Digitálisan módosított képek nem küldhetők be. A tekerésbe ingyen részt lehet venni, nincs nevezési vagy regisztrációs díj. 

Jelentkezni és a képeket feltölteni az alábbi online felületen keresztül lehetséges, 2023. szeptember 22. éjfélig. A jelentkezéshez szükséges további információk itt olvashatók

Díjazás, díjátadó

A közönségszavazás 1–3. helyezettje ajándékcsomagban részesül, a sorsoláson résztvevők pedig szintén értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. Az ünnepélyes díjátadót 2023 novemberében rendezi meg a szervező, amelynek pontos helyszínéről és időpontjáról e-mailben értesíti a pályázókat. A díjazott képek a HungAIRy honlapján is megjelennek.

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.