Teszteld a digitális készségeidet, és nyerj értékes ajándékokat!

Szerző: | 2023. május. 25. | Iskolák

A grafikán egy fiú látható egy kanapén VR szemüvegben

Ha úgy gondolod, hogy a digitális technológia a kisujjadban van, akkor ezt a tesztet neked találták ki! Próbáld ki az IT Fitnesztesztet, ami a digitális készségek legnagyobb magyarországi tesztje! Az, aki sikeresen tölti ki a tesztet, részt vehet a sorsoláson, és értékes ajándékokkal gazdagodhat.

IT Fitneszteszt, a nagy digitális teszt

Az IT Fitneszteszt a digitális készségek legnagyobb tesztelése. A kezdeményezésen az elmúlt 11 évben Szlovákiában és a V4-es országokban közel 400 ezer kitöltő vett részt. A nagy digitális tesztelés idén lesz 12 éves. Célja, hogy valós képet mutasson a diákok digitális készségeiről és számítógépes ismereteiről. A teszt nem az informatikai illetve digitális kultúra tantárgy tananyagátl, hanem a mindennapi életben is előforduló digitális készségek használatát igénylő szituációkban méri fel a kitöltő digitális készségszintjét. Az IT Fitneszteszt egy játékos felmérés, ami nemcsak érdekes, hanem szórakoztató is, és emellett nagyszerű ajándékokkal kecsegteti a kitöltőket. Minden sikeresen tesztelő tanár és diák részt vehet a nyereményjátékban, így értékes ajándékokkal gazdagodhat.

A grafikán egy nő látható egy VR szemüvegben
A teszt a mindennapi életben is előforduló digitális készségeket méri (Fotó: 123rf.com)

Ha szeretnél többet tudni a digitális készségekről, akkor olvasd el korábbi cikkünket, amelyben a digitális kompetencia fontosságáról írtunk!

Hogyan vehetsz részt a digitális teszten?

Először is, regisztrálj az IT Fitneszteszt oldalán. Ahhoz, hogy a nyereményjátékon is részt vehess, nagyon fontos, hogy a regisztráció során valós adatokat adj meg. Ha kitöltötted az “Információs rész” elnevezésű kérdőívet, akkor kezdheted a tesztelést. Amennyiben 5-8. évfolyamos tanuló vagy, válaszd az általános iskolások számára készített tesztet. Ha a 9-13. évfolyamok valamelyikére jársz, esetleg ennél idősebb vagy, akkor válaszd a középiskolások számára létrehozott felmérést. Innentől már csak a kitöltés a dolgod, és hogy legalább 50 százalékos eredményt ér el. A teszt elvégzése után, a regisztráció során megadott e-mail címedre küldi a rendszer az eredményedet tartalmazó oklevelet. Ezzel az oklevéllel automatikusan részt veszel a nyereményjátékban.

A grafikán egy fiú látható egy kanapén VR szemüvegben
Az IT Fitnesztesztre két kor alapú kategóriában lehet jelentkezni (Fotó: 123rf.com)

Nyeremények

A szervezők a fődíjat még nem fedték fel, de a nyeremények között szerepel például gamer szék, több fajta hangszóró, webkamera, stabilizátor, gamer headset, ESET Internet Security szoftverek.

A tesztet kitöltő tanárok színházi jegyet, webkamerát, külső merevlemezt, vezeték nélküli hangszórót, és ESET szoftvereket nyerhetnek.

Emellett a versenyen különdíjat nyerhetnek el a legjobb iskolák is! Az a két iskola, amelyik az 5-8 évfolyamokon, illetve a 9-13 évfolyamokon a legtöbb 50 százalék feletti diák eredményt éri el, alkotópedagógiai tábort kap ajándékba.

A nyereményjáték 2023. április 5-től 2023. október 31-ig tart, és az alábbi linken tudhatsz meg többet a játékról.

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.