„Találd meg a hobbidat!” fesztivál

Szerző: | 2023. szeptember. 9. | Kikapcs

A képen egy baráti társaság mosolyog a kamerába

Szeptember 8-án a budapesti Hunyadi téren rendezték a „Találd meg a hobbidat!” fesztivált. A rendezvény a 2022/23-as tanévet nyitotta meg. A Kamaszfesztivál szervezői egynapos programmal várták a felsős és középiskolás osztályokat, ahol olyan kiállítók mutatták be szakkör- és programkínálatukat, amelyek a kamaszok érdeklődésére számot tarthatnak.

A kiállítók között szerepelt az Abacusan Stúdió Oktatásszervező Nonprofit Kft., az Art’Em Studio, a Bálint Ház, a Bunnyhog Games, a Diákok a Tanárokért, a Dr.Code Óbuda (Code-edu.hu Kft). Az érdeklődők találkozhattak az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvánnyal, az Énképem – Önbizalombomba Szakkörrel, a Halmay Alapítvánnyal, a Hussar Arts International Academy-vel, a Körúti Napközivel, a Manzartt Raziskolával, de megtekinthették a MOME- PreMOME, a Nemzeti Színház, a Neumann Társaság, a PDSZ, a SziluArt Műhely, a Wild Buffalo Country Linedance Club standjait is.

„Találd meg a hobbidat!” fesztivál programterv

A „Találd meg a hobbidat!” fesztiválon bejelentették a VIII. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztivál helyszínét és időpontját. Az idei Kamaszfesztiválon a Szakmát szerzek! szerkesztősége is részt vett.

Emellett hivatalosan is elindították a „Javíts egy jegyet!” pályázatot, amelynek keretében részvételt lehet nyerni a Kamaszfesztiválra. Szintén elindult a „Kamaszbarát Önkormányzatok” pályázat is.

A délután során könnyűzenei programokat hallgathattak meg a résztvevők, többek között Sándor Szofit, több diákzenekart, a Canapé, a Crush, a Coolturkamaszok, a Street Sixteen zenekarokat, és végül az estét a Belmondo együttes koncertje zárta.

A képen egy koncert látszik a tömegből
A rendezvény számos könnyűzenei programot is kínált a résztvevőknek (Fotó: 123rf.com)

Az ingyenes rendezvény fő támogatója az Eötvös10 Művelődési Ház volt, bővebb információt az eseményről itt találhatsz.

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.