Vár a Városligeti Mentőnap!

Szerző: | 2023. augusztus. 30. | Kikapcs

Egy mentőautó előtt egy kisfiú tart egy mentőautó makettet

2023. szeptember 2-án, szombaton kerül megrendezésre a Városligeti Mentőnap. Az elmúlt években már hagyománnyá vált a Városligeti Nagyréten megszervezett Mentőnap programsorozat, amely az életmentő hivatást népszerűsíti, és ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek az életmentés folyamataiba.

A Mentőnap programja

A Városligeti Nagyréten – a COVID időszak kivételével – minden évben augusztus végén, szeptember elején került megrendezésre a Városligeti Mentőnap. Mindenkit, akit érdekel az életmentő hivatás, vagy aki szeretne többet megtudni a mentőkről, ingyenes programok és bemutatók várják a nap folyamán. A rendezvényen mentési bemutatót lehet megtekinteni, amelyre minden évben egy szimulált balesettel készülnek az Országos Mentőszolgálat bajtársai. Ha épp nincs riasztás, akkor a mentőhelikopter is megtekinthető a helyszínen, de a programelemek között szerepelnek az oktatósátrak is, ahol például újraélesztést és elsősegélynyújtást lehet tanulni a bajtársaktól. A gyerekek számára gyerekprogramokkal készül a Mentőszolgálat, és megtekinthetők lesznek a társszervezetek kiállítói sátrai is.

A képen egy mentőhelikopter látható
A mentési bemutatón megtekinthető lesz a mentőhelikopter is (Fotó: OMSZ)

A rendezvényen minden évben megismerkedhetnek a látogatók a mentőkutyák munkájával, a rendőrség, a tűzoltóság, a motoros mentők, a gyermekmentők, a vízimentők feladataival. A Mentőnapon koncertek is lesznek, így garantált a jó hangulat és a bulizás is.

Az Országos Mentőszolgálat idén ünnepelte a 75. születésnapját, amelyről korábban itt számoltunk be.

Ha érdekel az életmentő hivatás, akkor olvasd el cikkeinket, amelyeket a Mentőszolgálat bajtársainak munkájáról írtunk.

A Városligeti Mentőnap programjáról az Országos Mentőszolgálat facebook csatornáján szerezhetsz pontosabb információkat.

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.