Tudatos és játékos pénzkezelés – megújult a Diákszéf mobilapplikáció

Szerző: | 2023. május. 16. | Fősodor

Diákszéf mobilapp borítóképe, rajta egy okos fejet vágó emoji és egy 3d-s mobil illusztráció.

A Magyar Nemzeti Bank Diákszéf online applikációjában a szüleid mostantól az ajándékokra beváltható diáktallérok mellett már valódi zsebpénzt is utalhatnak a digitális pénztárcádba. 

Ezt érdemes tudod a Diákszéf mobilappról

A szüleid és nagyszüleid még az „ősidőkből” jól ismerik az Iskolai Takarékbélyeg Programot, amikor egy jövőbeli bicikli, magnó vagy egy nyári tábor ígérete a haverokkal motiválta a gyűjtögetést. Az egykori, füzetbe ragasztható színes bélyeggyűjtemény mára egy digitális pénztárcává alakult, de a lényeg nem változott. A pénzügyi tudatosságot, a pénz magabiztos kezelését érdemes minél hamarabb elkezdeni. A felnőtté válásod fontos része, hogy ne csak a gamer székben legyél verhetetlen. 

Ha megtanulsz a pénzzel bánni, hamarabb tudsz mindent megvalósítani, amit elterveztél. Legyen az egy új sneaker vagy egy okos hátizsák.

A 8 és 14 év közötti általános iskolásoknak tervezett mobilapplikációban kvízkérdésekre válaszolva diáktallérokat gyűjthetsz, amiket az eMag webáruházban tudsz beváltani. A diáktallérokból téma szerint csoportosítható (pl. magyar királyokról elnevezett) tallérsorozatokat gyűjthetsz össze extra nyereményekért. A feleslegessé vált tallérokat cserélgetheted is az online “piactéren”, hogy gyorsabban összeálljon egy-egy sorozat. A szüleid, nagyszüleid idén már valódi pénzt is tudnak neked utalni, például egy elvégzett házimunkáért cserébe. A te döntésed, hogy az összegyűjtött pénzt pontosan mire használod. Takarékoskodhatsz és összegyűjthetsz egy nagyobb összeget egy vagy több, általad kiválasztott célra. Tovább is utalhatsz belőle a barátaidnak, ha arra van szükség. Vásárolhatsz belőle a neten valamilyen menő cuccot, de vehetsz belőle egy szendvicset is az iskolai büfében. A döntés rajtad áll!

Diákszéf mobilapp bemutatóképek.
Így néz ki a Diákszéf mobilapp felhasználói felülete.
(Kép forrása: https://www.mnb.hu/web/diakszef/)

A biztonságod érdekében az egyenleged kizárólag QR-kódos fizetéssel tudod felhasználni a Diákszéffel szerződött kereskedőknél. Vagy olyan üzletekben és webáruházakban, ahol elérhető a SimplePay Instant Transzfer QR-kódos fizetési mód. Ha nem vagy biztos benne, hogy ez elérhető, kérd a szüleid vagy a barátaid segítségét!

3 nyomós ok, amiért érdemes a Diákszéf appod kipróbálnod

  • A zsebpénzed biztonságosan tárolhatod, mindig látod mire mennyit költöttél és mennyi maradt a digitális farzsebedben.
  • A kvízekkel diáktallérokat kereshetsz, amit menő cuccokra válthatsz az eMag-on.
  • Megtanulsz a pénzzel bánni, így segít megvalósítani a céljaidat.

3 nyomós ok, amiért a szüleidnek érdemes regisztrálni

  • A regisztráció és az utalás is teljesen ingyenes, csak annyiba kerül, amennyit a számládra átutal.
  • Az app által nyújtott funkciók segítségével könnyebben meg tudja tanítani neked, hogyan gazdálkodj és ne garázdálkodj a pénzzel, így időt és energiát takarít meg mindkettőtöknek. 🙂
  • A zsebpénzed bármikor át tudja utalni, így a váratlan helyzetekben távból is tud segíteni egy expressz “tőkeinjekcióval”.

A regisztráció és a használat is csak néhány kattintás

Az ingyenes mobilapplikációt első körben a szüleid tudják feltelepíteni a App Store-ból vagy a Google Play Áruházból. Ha beregisztráltak a feltelepített appba, a fiókhoz hozzá tudnak téged (ha van tesód, akkor őt is), a nagyszüleid vagy más rokont, ha szükséges. Az app felületen nagyon egyszerű. Ha mégsem boldogulsz, érdemes megnézned a használatáról ezt a rövid videót.

A szerzőről:

Lengyel Andrea
Hisz az önfejlesztés és az életen át tartó tanulás fontosságában. Elhivatott a szakmai trendek, jó gyakorlatok, digitális fejlesztések iránt, amelyek megkönnyíthetik a munka világába történő belépést, és kiemelten foglalkoztatja a technológiai fejlődés következtében megvalósuló szakmai megújulás, a munkakörök átalakulása. Mottója: Rugalmasság, fejlődés, digitális megújulás szükséges a közös jövő megalapozására

Promó

Promó