Adózás témában hirdet alkotópályázatot a NAV

Szerző: | 2023. október. 30. | Fősodor

A képen pénzérmékből épített tornyok láthatók.

Alkotópályázatot hirdet diákok számára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal “Megosztod? Mi megy a közösbe, és mire megy a közösből?” címmel. A pályázatra adózás témakörben várják az alkotásokat.

A pályázat témája az adózás

Te megosztanád a barátoddal a zsebpénzed, ha tudnád, hogy arra költi, ami neked is jó? A felnőttek bevételeik egy részét az állammal osztják meg adózás formájában, az állam pedig ebből fedezi például az oktatás, az egészségügy és az úthálózat költségeit.

De vajon miért is kell adót fizetni? Mire megy a közösből? Gondolkodj rajta, és a gondolataidat valamilyen kreatív módon oszd meg másokkal is!

Alkotásoddal három kategóriában pályázhatsz:

1. kategória: Adózás témájú rajz, fotó, festmény, kollázs, képregény, instagram-story, -fotó (10-23 éves korig)

2. kategória: Adózás témájú videó, tiktok-videó, rajzfilm (13-23 éves korig)

3. kategória: Adózás témájú mobilapplikáció vagy online játék (13-23 éves korig)

Ezen kívül 4. kategóriaként az az iskola, amelynek legtöbb tanulója vagy hallgatója nyújt be érvényes pályázatot, különdíjban részesül.

Kategóriánként egy alkotással pályázhatsz

A pályázatban 10 és 23 év közötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező általános és középiskolás diákok, valamint felsőfokú oktatási intézményben tanuló, nappali tagozatos hallgatók vehetnek részt.

A pályázaton mindenki kategóriánként egy, teljes egészében saját maga által készített, más személy szerzői jogait nem sértő, nem mesterséges intelligencia által generált pályaművel vehet részt.

A nem digitális alkotások A/4-es vagy A/3-as méretben, bármilyen szabadon választott képzőművészeti technikával készülhetnek.

Adózás témájú alkotásoddal három kategóriában pályázhatsz. (Fotó: 123rf)

A nyertes pályázók között értékes nyereményeket osztanak ki, műszaki és médiaeszközök vásárlására szóló utalványokat nyerhetnek a kategóriák legjobbjai:

1. kategória

  • 1. hely: 150 000 forint értékben
  • 2. hely: 100 000 forint értékben
  • 3. hely: 50 000 forint értékben

2. kategória

  • 1. hely: 250 000 forint értékben
  • 2. hely: 180 000 forint értékben
  • 3. hely: 100 000 forint értékben

3. kategória

  • 1. hely: 400 000 forint értékben
  • 2. hely: 250 000 forint értékben
  • 3. hely: 150 000 forint értékben

4. kategória

  • 1. hely: 500 000 forint értékben

A műveket többtagú bizottság bírálja el

A beküldött műveket a pályázati határidő lejárta után többtagú bizottság bírálja el.

A bizottság a NAV vezetőiből, munkatársaiból és meghívott külső szakértőből áll, akik a 3 kategóriában 3-3 alkotást választanak ki, míg a 4. kategóriában az az iskola a nyertes, amelynek legtöbb tanulója vagy hallgatója nyújt be érvényes pályázatot. Az eredményhirdetésre 2023. december 14-én kerül sor.

November 30-ig nyújthatsz be adózás témájú pályaművet

A pályaműveket kizárólag elektronikusan, regisztráció után lehet benyújtani a pályázat weboldalán. A hagyományos technikával készült pályamunkákat is csak digitalizálva (szkennelve vagy fotózva) lehet beküldeni, a pályázat csak így érvényes. 

A pályázat benyújtási határideje: 2023. november 30.

A pályázatról szóló cikkünk nem teljes körű tájékoztatás. A részletes és hivatalos szabályzatot a Tudatossági pályázat weboldalán olvashatod.

Ha érdekel a pénzügy világa, érdemes elolvasnod a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma ismertetőjét, de a pénzügyi nevelésről és a pénzügyi tudatosságról is olvashatsz.

Ha inkább trükkös matek feladványokat vagy logikai fejtörőket oldanál meg, akkor ezeket a kvízeket ajánljuk!

Trükkös matek kvíz: ez tuti felpörgeti a neuronjaid!

7 logikai fejtörő, ami segít megdolgoztatni az agyadat

A szerzőről:

Szakmát Szerzek
A Szakmát Szerzek! szerkesztőségének célja a hazai szakképzés presztizsének valós erősítése, például sikertörténetekkel, tudományos elemzésekkel a témában. A weboldalon helyet kapnak a szakképzést érintő aktualitások, hírek, valamint a friss kutatási eredmények ismertetései, munkaerőpiaci adatok egyaránt.