Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán Net-Coach képzés indul

Szerző: | 2024. január. 23. | Fősodor

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán Net-Coach képzés indul. (Fotó: 123RF)

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán február 12-ig várják a jelentkezőket.

Kiknek a jelentkezését várják elsősorban az Apor Vilmos új képzésére?

A Nemzeti Média– és Hírközlési Hatóság közleménye szerint az újmédia pedagógia ösztöndíjas programra főleg pedagógusok, pedagógushallgatók, valamint a médiakommunikáció, a szakképzés, a felsőoktatás vagy a pszichológia területén dolgozók jelentkezését várják az Apor Vilmosban.

Mit ígér a képzés?

A tájékoztatás szerint a képzésben résztvevők tagjává válnak a Nemzeti Média– és Hírközlési Hatóság által kialakított Net-Coach közösségnek, így a fiatalok és a családok digitális médiaértését segítő szakemberekké válhatnak.

Mennyibe kerül a tanfolyam?

Mivel a szakmai és pénzügyi támogató Nemzeti Média– és Hírközlési Hatóság, így a költség térítésmentes. A résztvevők egyszeri 200 ezer forint ösztöndíjban részesülnek.

Mikor kezdődik a képzés?

Áprilisban, kéthetente pénteken és szombaton. Hatásos, 12 napos tréningre kell számítani. Akik a tanfolyamot elvégzik az online tér kihívásaival és a digitális tudatossággal kapcsolatos tanácsadói, tartalomfejlesztői, konfliktuskezelői gyakorlatot szereznek, mellyel segíthetik a gyermekek és fiatalok, iskolai közösségek, valamint a szülők digitális médiaértését.

A szerzőről:

Bodzás Szabolcs
Bodzás Szabolcs a szakmatszerzek.hu felelős szerkesztője. Elhivatott a szakmák népszerűsítésében, hisz abban, hogy a szórakozva tanulás sokkal hatékonyabb lehet a jövő tanulói számára, mint a száraz tények ismertetése. A jövő folyamatosan változik, minden megújul, de a tudás sosem veszít értékéből. Fontosnak tartja a tájékoztatást, a digitális fejlesztéseket, a naprakész információk átadását.

Nyereményjáték

Promó

Promó