Benyújtotta lemondását Kisfaludy László, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára

Szerző: | 2023. június. 28. | Fősodor

A képen a hírek felirat látható angol nyelven, dobókockákból kirakva

Benyújtotta lemondását Kisfaludy László, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára. A lemondás oka egyelőre nem ismert, de a Magyar Hang információi szerint a helyettes államtitkár felmondása már Orbán Viktor miniszterelnök elé került.

Kisfaludy László Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár helyettese volt. Pályáját 1999-ben történelem tanárként kezdte a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban, majd dolgozott az Oktatási Minisztériumban, az Educatio Kft-nél, és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban.

A képen Kisfaludy László látható
Lemondott Kisfaludy László köznevelési helyettes államtitkár (Fotó: kormany.hu)

Később a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a Továbbképzési központot vezette, majd 2020-ban került az Emberi Erőforrások Minisztériumába, ahol köznevelésért felelős helyettes államtitkárnak nevezték ki. Ezt a pozíciót három éve töltötte be, most épp a Belügyminisztériumból távozik. Kisfaludy László lemondásának okát még nem ismerjük, ahogyan azt sem tudjuk, hogy a továbbiakban hol kívánja folytatni a munkáját.

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.