Élőzenés hajózás a Dunán

Szerző: | 2024. január. 7. | Kikapcs

Háromféle élőzenés hajóutat ajánlunk a Dunán. (Fotó: 123RF)

Ha a Dunán szeretnénk egy felejthetetlen, élőzenével egybekötött hajóutat eltölteni, több lehetőségünk is van választani. Most ezekből hoztuk egy kis ízelítőt. A programajánló mellett a hajózáshoz kapcsolódó szakmákból is hoztuk kóstolót.

Miért érdemes a Dunán hajókázni?

Budapest legszebb látványosságait – többek között a Budai Várat, a Parlamentet vagy a Lánchidat – egyaránt meg lehet tekinteni a Dunán. Három különböző városnéző hajótúrát is ajánlunk most nektek, bízva benne, hogy valamelyik elnyeri tetszéseteket.

10 fogásos svédasztalos menü vár

Amennyiben a kivilágított épületek és nevezetességek mellett egy jóízű vacsorát is szeretnél elfogyasztani, akkor a Hungária Koncert Kft. hajóútját ajánljuk. Itt egészen május 31-éig napi jelleggel – ünnepnapok kivételével – lehetősége van bárkinek részt venni egy csodálatos élményben.

Beszállás minden este 18:30-kor, indulás pedig este hét órakor. A hajókázás az V. kerületből, úgymond a „város szívéből” indul. A fedélzeten a Rajkó Együttes húzza a nótát a városnézés alatt.

Bár csak egyféle menü van, a svédasztalos tíz fogásból bizonyára mindenki talál kedvére valót. Többek között gulyáslevesből, sült csirkecombból petrezselymes burgonyával, töltött káposztából vagy somlói galuskából is választhatsz.

Egy igazi zongorapárbajra vágysz?

A Silverline Cruises megadja számodra ezt az élményt. Itt a hajóút hosszabb ideig tart, mint a többinél: a 19:30-as indulást követően a program csak 22:30-kor ér véget. Itt többféle menü van: kettő–, három– és hatfogásosból személyesen lehet választani.

A hajó közvetlenül az Erzsébet híd lábától indul, és árral szemben úszik fel a Rákóczi hídig, majd visszafordul. A hajóút egyik különlegessége, hogy a program során ezt kétszer is megteszi.

A másik fő különlegesség a zongorapárbaj, melyben profi zongoristák ülnek a billentyűk elé, és hozzák ki a szórakoztatás élménye végett a maximumot önmagukból – mindezt egy kiváló énekesnő kíséretében.

Folklórprogramra is van lehetőség

Amennyiben magyar folklór népzene kíséretében szeretné élvezni az esti városnézést, úgy ajánljuk a Mahart Passnave járatait. Az előző két hajóúttal szemben, ez csak másfél órás: 19:30-tól 21 óráig tart.

A hajón megrendezésre kerülő program a Vigadó téri Hajóállomásról indulva először északnak veszi az irányt, ezután a Margit híd alatt megfordul a hajó, majd déli irányban folytatja útját a Petőfi híd és Rákóczi híd közötti szakaszig, hogy ismét megforduljon és visszatérjen a Vigadó téri kikötőbe.

Háromfogásos vacsorát szolnak fel, itt van választék, három különböző menüből is lehet választani.

Reméljük, sikerült meghoznunk a kedvetek egy kis hajókázáshoz, és ne feledjétek, jön a Valentin-nap, amire bizonyára már most érdemes jegyeket foglalni!

Nemcsak kikapcsolódni lehet a Dunán

Tudtad, hogy a közlekedés és szállítmányozás ágazatban több képzés keretében is lehetőség van arra, hogy akár kishajók építéséhez vagy a fedélzeti munkák ellátásához szükséges szakképzetséget szerezz? Ha érdekel a hajózás világa és nemcsak a szabadidődben hanem akár munkaidőben is szívesen töltenéd a vízen az idődet, ajánljuk figyelmedbe ezeket a szakmákat.

Képesített hajós

Kishajóépítő és -karbantartó

Hajózási technikus

A szerzőről:

Bodzás Szabolcs
Bodzás Szabolcs a szakmatszerzek.hu felelős szerkesztője. Elhivatott a szakmák népszerűsítésében, hisz abban, hogy a szórakozva tanulás sokkal hatékonyabb lehet a jövő tanulói számára, mint a száraz tények ismertetése. A jövő folyamatosan változik, minden megújul, de a tudás sosem veszít értékéből. Fontosnak tartja a tájékoztatást, a digitális fejlesztéseket, a naprakész információk átadását.