Fiatal tehetségek is színpadra lépnek a 12. Paloznaki Jazzpikniken

Szerző: | 2024. április. 7. | Kikapcs

A Paloznaki Jazzpiknik élvezetes élményt kínál a Balaton partján kicsiknek és nagyoknak egyaránt, és kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségekre is.

Kis rendezvényből négy színpados fesztivál

Paloznakon, a Balaton északi partján idén is összegyűlnek a zene szerelmesei, hogy részesei legyenek a Jazzpiknik varázsának. A rendezvény egy kis Tájház udvari dzsemboriból vált 3 napos, 4 színpados, 40 koncertes fesztivállá, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává.

A Jazzpikniken a zene szeretete és élvezete mellett fontos szerepet kapnak a kulináris élmények és a fenntarthatóság is. A Balaton partján, a paloznaki szőlőhegyen található fesztivál minden évben különleges piknik-hangulatot teremt.

Programok kicsiknek és nagyoknak

2024-ben augusztus 1-3. között várja a jazz-zene szerelmeseit a Paloznaki Jazzpiknik. Az idei fesztivál különlegessége, hogy bevezetik a „kisfelnőtt” jegyet, mellyel a 14 és 23 év közötti fiatalok kedvezményesen látogathatják a rendezvényt. A szervezők így szeretnék még inkább vonzóvá tenni a fiatalabb generáció számára a Jazzpiknik élményét, és lehetőséget biztosítanak számukra, hogy részesei lehessenek ennek az egyedülálló zenei kavalkádnak. 

A belépés 13 éves korig ingyenes. A legkisebbek számára a szervezők színes gyermekprogramokkal készülnek.

Jegyvásárlásra a Jazzpiknik weboldalán van lehetőség.

A Balaton északi partján várja a jazz szerelmeseit augusztusban a Paloznaki Jazzpiknik. A fesztivált 2015 óta a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagja. (Fotó: facebook.com/jazzpiknik)

Híres előadók a nagyszínpadon

A Jazzpiknik nagyszínpadán már az első napon is izgalmas fellépőket láthatunk. A brit díva, Izo FitzRoy, a blues-soul-gospel zene egyik kiváló képviselője adja elő legújabb dalait. A csütörtöki nyitónapot az amerikai pop-rock ikon, Anastacia koncertje zárja, aki hosszú pályafutása során világszerte több mint 52 millió lemezt adott el, és számos díjat gyűjtött be.

A fesztivál második napján a Jazzy Rádió alapító-műsorvezetője, Jazzkovács László nyitja meg a nagyszínpad műsorát, majd a Belau, a The Brand New Heavies és Tony Hadley koncertjei következnek, hogy a napot a Kraak & Smaak zárja, akik tavalyi sikeres fellépésüket követően másodszor térnek vissza Paloznakra.

A fesztivál harmadik napján a holland Son Mieux és a Morcheeba koncertjei után az MF Robots zárja a nagyszínpadon a fesztivált, egy felejthetetlen zenei élménnyel búcsúztatva a 12. Paloznaki Jazzpikniket.

Az immár 12. alkalommal megrendezett Paloznaki Jazzpiknik egyre növekvő népszerűséggel büszkélkedhet. A szervezők idén is színes programkínálattal készülnek a látogatók számára. (Fotó: jazzpiknik.hu)

Fiatal tehetségek és új irányzatok

Az idei Paloznaki Jazzpiknik különleges figyelmet fordít a fiatal tehetségekre és az új zenei irányzatokra, a kisebb, intimebb hangulatú színpadokon helyet kapnak a fiatal tehetségek és a hazai dzsesszéletet képviselő formációk. A Müpa Jazz Showcase 2024 tehetségbörzén a Claudia Raquel Quintet nyerte el a Paloznaki Jazzpiknik különdíját, így lehetőséget kapott fellépésre az idei pikniken. 

Emellett folytatódik a szakmai együttműködés a Hangfoglaló Programmal, melynek keretében három izgalmas zenekar lép színpadra: a Gorg & Benzol dzsessz-rock trió, az instrumentális dzsesszt játszó Symbiosis 5 zenekar, valamint az art-pop és dzsessz elemeit ötvöző Palágyi Ildikó.  Idén a Gorg & Benzol, a Symbiosis 5, Palágyi Ildikó és a Claudia Raquel Quintet is színpadra lép, hogy megmutassák tehetségüket és átadják zenei üzenetüket a közönségnek.

A rendezvény mindhárom napján híres előadók és fiatal tehetségek előadását élvezhetik a látogatók. (Fotó: molnagyonbalaton.hu)

A Paloznaki Jazzpiknik és a Csodalámpa Alapítvány egy kislány hegedűoktatását támogatja

A Jazzpiknik idén a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen a 8 éves Zoé hegedűoktatását támogatja. A kislány vágya a hangszer mellett az volt, hogy egy valódi hegedűművésztől tanulhasson. A Csodalámpa által teljesített 5000. kívánság jegyében, március 27-én, ünnepélyes keretek között Kiss-Varga Roberta hegedűművész vállalta Zoé oktatását. 

Az alapítvány nagybeteg gyerekek álmait valósítja meg, és célja, hogy örömet, élményt és erőt adjon nekik a hosszú gyógykezelések elviseléséhez.

Kiemelt képünk forrása: facebook.com/jazzpiknik


Idén az EFOTT is kiemelten fontosnak tartja a családok bevonását. Új kezdeményezésként bevezetik az ingyenes belépést a 14 év alattiak számára, szülői felügyelet mellett. Erről itt olvashatsz bővebben: EFOTT 2024: Családias hangulat és változatos programok

A szerzőről:

Szakmát Szerzek
A Szakmát Szerzek! szerkesztőségének célja a hazai szakképzés presztizsének valós erősítése, például sikertörténetekkel, tudományos elemzésekkel a témában. A weboldalon helyet kapnak a szakképzést érintő aktualitások, hírek, valamint a friss kutatási eredmények ismertetései, munkaerőpiaci adatok egyaránt.