Újra startol a Határtalanul Középiskolai Vetélkedő

Szerző: | 2024. február. 13. | Fősodor

Felirat és egy lány grafikája, aki könyvet olvas, körülötte kérdőjelek és villanykörték.

A korábbi évek sikere után, az idei tanévben is elindul a Határtalanul Középiskolai Vetélkedő. A Miniszterelnökség pályázati felhívására külhoni és anyaországi középiskolai osztályok jelentkezhetnek. A nagydöntőben a legjobb osztály  egymillió forint osztálypénzt nyer.

Határtalanul vetélkedő résztvevői

A versenyen külhoni és anyaországi középiskolai osztályok versenyezhetnek egymással. Azok az osztályok vehetnek részt a vetélkedőn, akik 2023. december 21. és 2024. március 31. között Határtalanul középiskolai vetélkedő 2023/2024 első fordulójában kitöltik legalább egyszer a tesztet és regisztrálnak.

Osztályonként elég csak egyszer kitölteni a tesztet. A teszt kitöltésekor meg kell adni csapatnevet, az osztály nevét, az iskola nevét, email címet és települést.

A verseny nyereményei

A Határtalanul vetélkedő nagydöntőjében főnyereményként egymillió forint osztálypénzt lehet nyerni.

A nagydöntőbe jutott osztályok felkészítő tanárainak 100 ezer forintos ösztöndíjat adnak jutalmul. A főnyeremény és az ösztöndíjak mellett pedig a résztvevők között több mint 1000 egyéb nyereményt is kiosztanak.

A Határtalanul középiskolai vetélkedő menete

A verseny három szakaszból épül fel: alapszakasz, középdöntő és nagydöntő.

Az alapszakaszban a már korábban is említett tesztet kell kitölteni. A teszt 20 kérdést tartalmaz, amelyek minden kitöltés alkalmával változnak. A kitöltésre összesen 20 perc áll rendelkezésre.

A tesztet az osztályok bármennyiszer kitölthetik, az értékelésbe a legeredményesebb kitöltés kerül bele. Az értékelés során a helyes válaszok száma és a kitöltés gyorsasága is szempont.

A középdöntő 2024. április 15. és május 30. között zajlik szintén virtuálisan, amelyen az alapszakszon továbbjutott osztályok vehetnek részt.

A nagydöntőben a legjobb osztályok mérhetik össze a tudásukat egy játékos vetélkedőn, amit megelőzően kreatív feladatokkal is kell készülniük.

A versennyel kapcsolatos további információk a Határtalanul honlapján találhatóak.

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.

Promó

Promó