Középiskolai projektverseny indul

Szerző: | 2023. október. 5. | Iskolák

A képen egy laptop látható projekt felirattal.

A PROJECON Projekt Tanácsadó Kft. középiskolai diákcsapatoknak hirdetett pályázatot szabadon választható projektötlet megvalósítására. A versenybe 2023. november 13ig lehet nevezni. Mutatjuk a részleteket.

Mit kell tudni a Diákprojekt Középiskolai Projektversenyről?

A versenybe középiskolás projektcsapatok általuk megvalósított saját projekttel nevezhetnek. A projektcsapat tagjai hazai vagy külhoni középfokú oktatási intézmény 9-13 évfolyamos tanulói lehetnek. A diákprojektek célja értékteremtés a szűkebb vagy tágabb környezet számára, bármilyen szabadon választható projektötlet megvalósítása.

A pályázat kiírója olyan projektek bemutatását várja,

  • amelyek valamilyen probléma vagy nagyobb feladat megoldására, vagy
  • valamilyen termék, kutatási eredmény, szolgáltatás, rendezvény vagy
  • egyéb értékes, hasznos eredmény létrehozására irányulnak.

A projekt kapcsolódhat egy vagy több tantárgyhoz, az iskolai élethez, vagy az 50 órás iskolai közösségi szolgálathoz, de lehet ezektől független is.

Nincs projektötleted? Nem tudod, hogyan kezdj hozzá egy projektötlet megvalósításához? Inspirálódj a részletes módszertani útmutatóból vagy az előző tanévi versenybe benevezett összes projektet ismertető letölthető katalógusból.

A képen egy tervezési folyamatot ábrázoló ábra látható.
A középiskolai diáprojektek bemutatására 2024 tavaszán kerül majd sor. A projekt újszerű elemeket is tartalmazhat, de ez nem követelmény. (Fotó:123rf)

Mikor és hogyan lehet a pályázatot benyújtani?

A versenybe nevezni a jelentkezés menüpont alatt található űrlap kitöltésével és beküldésével lehet. Nevezési határidő: 2023. november 13.

 A nevezés csupán szándéknyilatkozat, amely később akár vissza is vonható. Az előzetes regisztráció során csak a kapcsolattartó elérhetőségét szükséges megadni. A projektleírás feltöltése 2024. április 1.-8. között lesz lehetséges. A beérkezett pályázati anyagokat a zsűri értékeli, majd a második fordulóba jutott projektek bemutatására a zsűri előtt tervezetten 2024 májusában kerül sor jelenléti vagy online formában.

Kitől lehet további információt kérni a pályázati felhívással kapcsolatban? info@projecon.hu. Az eredeti pályázati felhívás és a kapcsolódó pályázati dokumentumok a linkre kattintva találhatók.

Milyen jutalom vár a legjobb diákprojektet megvalósító középiskolai csapatra?

  • Fődíj: 100.000 Forint pénzjutalom a nyertes csapatnak és oklevél a csapattagoknak.
  • MOL Különdíj: a fenntarthatóság, a környezetvédelem, az energiatakarékosság, vagy az újrahasznosítás témájához kapcsolódó projekt számára.

További háttér információkat a versenyről és a projektalapú tanuláshoz kapcsolódó hasznos ismereteket, érdekességeket erre a linkre kattintva olvashatsz.

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.