Kvíz: Mennyire ismered Oppenheimer és az atombomba történetét?

Szerző: | 2023. augusztus. 27. | Kvíz

A képen egy atomrobbanás látható

2023. július 20-án robbant be a magyar mozikba az Oppenheimer című film, amire a kritikusok azt jósolták, hogy 2023 nagy durranása lesz, akár az év filmjének is választhatják. A vélemények megoszlanak, de azt el kell ismerni, hogy az önmagában is grandiózus témát feldolgozó filmre nagyon sokan voltak kíváncsiak.

A mai napon a film kapcsán hoztunk nektek érdekes kérdéseket. Tudod, hogy melyik magyar kutató ápolt szoros barátságot Albert Einsteinnel? És hogy ki figyelte meg először a maghasadás folyamatát? Hol zajlottak az amerikai atombomba kutatások? Hol tanult Teller Ede? Ha láttad az Oppenheimer című filmet, és érdekel az atombomba kutatás története, akkor mindenképp töltsd ki a kvízünket! És mielőtt elkezdődne a kvíz, máris meglepünk egy kis érdekességgel: tudtad, hogy a Béke Világtanács elnöksége augusztus 6-át, a hirosimai atombomba-támadás évfordulóját választotta meg a nukleáris fegyverek betiltásáért folyó harc világnapjának?

A képen egy rajzolt fejen olyan a haj, mint egy atombombafelhő
Mennyit tudsz az atombomba kutatásról? Hidd el, tudunk neked újat mondani!

Buzdító szöveg nyíllal, kertek alatt állattartás témájú kvízhez.


Ha érdekelnek a történelmi témájú fejtörők, ez a kvíz is érdekelhet

Történelmi kvíz: királyok és királynők

Magyar mondák kvíz sorozat – Hun mondák

Építészeti remekművek kvíz

Nagy történelmi szépségkvíz – Időutazás a rózsaszirmoktól a krokodilürülékig

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.