Kvíz mix 5 – Ősi mesterségek birodalma

Szerző: | 2024. február. 12. | Kvíz

Folyamatosan változó világunk a szakmákra is hatással van. Hol vannak már azok az idők, amikor a mesterségek apáról fiúra szálltak? Napjainkban sok régi mesterség teljesen eltűnt. Az álláshirdetésekben senki nem keres bojtárt vagy kondást. A hagyományos ősi mesterségek emlékét már csak feljegyzések és a múzeumok kiállítótermei őrzik.

A mostani kvíz összeállításban visszarepülünk az ősi mesterségek birodalmába. Vajon te mennyire ismered ezeket a feledés homályába veszett szakmákat?

Tedd próbára tudásod! Kitalálod, hogy őseink egykor mivel keresték meg a napi kenyerüket?

A választott kvíz kitöltését kezdd a START gombbal, majd a végén, ha az összes kérdésre válaszoltál, mindenképp nyomj rá a BEFEJEZÉS gombra, hiszen akkor tudhatod meg, hogy válaszaid helyesek voltak-e.

Régi foglalkozások, régies nevek

Kertek alatt

Buzdító szöveg nyíllal, kertek alatt állattartás témájú kvízhez.

Nevedben a szakmád

Nevedben a szakmád kvízhez borítókép, amin egy ébresztőóra látható mellette egy fa kockákból álló start felirattal.

Szakmák régen

Buzdító szöveg nyíllal régi foglalkozások kvízhez.

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.

Promó

Promó