Lezárult a MESZK „Filmezzünk!” pályázata

Szerző: | 2023. június. 28. | Fősodor

A képen mozifilm tekercsek láthatók és popcorn

Lezárult a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet által meghirdetett „Filmezzünk” pályázata. A díjátadón hét csapat kapott elismerő oklevelet és értékes ajándékokat a zsűritől. Az átadó ünnepségnek a kecskeméti megyei kórház skill laborja adott otthont.

A hét díjazott csapat mozi és planetáriumi belépőket nyert, valamint élményajándékat kaptak, például „skill-utazást”, gipszmester képzést, laboros szabadulószoba belépőt és élmény-mentőzést.

A képen egy mozifilm keretben látható egy sztetoszkóp
A pályázaton három kategóriában lehetett videót készíteni (Fotó: 123rf.com)

A Filmezzünk! pályázat

A MESZK pályaorientációs céllal írta ki a Filmezzünk! elnevezésű pályázatot, amelyre az általános iskolák 6-7. osztályos tanulói nevezhettek. A gyerekeknek egy 20-40 másodperces terjedelmű videót kellett készíteniük, amely azt mutatta be, hogy a tanulók milyennek látják az egészségügyi ágazat szakmáit. A pályázatokat három témakörben írták ki. Az egyik „A jövő kórháza”, a másik „A mi laboratóriumunk”, a harmadik pedig a „Száguldó mentőautó” kategória volt.

  • A jövő kórháza kategória nyertesei:

A kategóriában két első helyezettet hirdetett a szakmai zsűri. A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola „Robot kórház” videója és a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak „AZZ” című videója egyaránt első helyezett lett.

  • A mi laboratóriumunk kategória nyertesei:

Ebben a kategóriában is két csapat osztozott az első helyezésen. A Kiskunmajsa Móra Ferenc Általános Iskola „Csipet Hősök” című videója és a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola „Ujszászi tró” videója között sem tudott dönteni  zsűri. 

A képen egy műtőben készül filmfelvétel
A pályamunkák annyira jól sikerültek, hogy a zsűri mindhárom kategória esetében két első helyezettet hirdetett (Fotó: 123rf.com)
  • Száguldó mentőautó kategória nyertesei:

Végül a harmadik kategóriában is ketten osztoztak az első helyen. A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája „Suli Gang” elnevezésű videója, valamint a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola „Nyerő csapat” videója. Ebben a kategóriában a harmadik helyen a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola „Kecskés tesók” videója.

A pályamunkák megtekinthetők a MESZK Szakképzési, Oktatási és Továbbképzési Igazgatóság Facebook oldalán és a MESZK Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezetének Facebook oldalán is. 

Korábban már írtunk a GINOP-6.2.4 kiemelt projekt „Innováció az én szakmámban! elnevezésű videós pályázatról is, amelynek videós tartalmait a honlapunkon található cikkből meg tudod nyitni.

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.