Már lehet jelentkezni a tavaszi Erzsébet-táborokba

Szerző: | 2024. március. 8. | Fősodor

Zánkai Erzsébet-tábor

Elkezdődött a jelentkezési időszak a tavaszi Erzsébet-táborokba. A Zánkai Erzsébet tábor május 22. és június 14. között osztálykirándulásoknak ad otthont.

Az ellátást az Erzsébet Alapítvány biztosítja

A tavasz beköszöntével egy újabb lehetőség nyílik a diákok számára, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak és közösségi élményekben részesüljenek. Az Erzsébet-tábor május 22. és június 14. között várja a 1-8. évfolyamos diákokat Zánkára, ahol a Balaton közelsége, a mintegy 30 különféle osztályközösségeket erősítő élményprogram, és a modern kényelmi szolgáltatások garantálják az emlékezetes nyaralást. A korszerű szállást, a napi étkezéseket, és az egészségügyi ellátást a szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) biztosítja az Erzsébet Táborok táboroztatási program keretében.

Vár a 2021-ben megújult a zánkai tábor!

A Zánkai Erzsébet-tábor egy festői környezetben fekvő, lenyűgöző helyszín a Káli-medence szívében, Tihany és Badacsony között. A több mint 150 hektáros terület egy korszerű és grandiózus komplexum, ami saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterületekkel, sportpályákkal és számos ingyenes szolgáltatással várja a táborozókat az ország egész területéről.

A 2021-es felújítás óta az összes szállásépület komfortos, a szobákban pedig új bútorok és saját fürdőszoba is szolgálja a táborozók kényelmét. A táborozás ideje alatt biztosítottak a napi étkezések, tekintettel a speciális étkezési igényekre is. A Zánkai Erzsébet-tábor teljesen megújult infrastruktúrával rendelkezik, beleértve a sportcsarnokot, színháztermet, egészségházat és közösségi területeket is.

Az Erzsébet-táborokban a diákok egy felejthetetlen élményekkel teli kalandban vehetnek részt. A programkínálatban számos csapatépítő játék és önismereti, önbizalomépítő foglalkozás szerepel. (Fotó: erzsebettaborok.hu)

Színes programkínálat

Az Erzsébet-táborokban a diákok nem csupán egy táborban vesznek részt, hanem egy felejthetetlen élményekkel teli kalandban. A táborokban a közösségi szellem erősítése kiemelt fontosságú. Ennek érdekében számos csapatépítő játék és önismereti, önbizalomépítő foglalkozás szerepel a programkínálatban. Emellett több ismeretterjesztő előadás, digitális kompetenciafejlesztő és sportprogram is várja a résztvevőket, valamint a sétahajózás is izgalmas kikapcsolódást nyújt.

Az Erzsébet-táborok ideje alatt az iskolák lehetőséget kapnak környékbeli kirándulások szervezésére is. Így a diákok megismerhetik a Balaton-felvidék látnivalóit, miközben olyan ismereteket sajátíthatnak el, amelyeket később az iskolában is hasznosíthatnak.

Köznevelési intézmények jelentkezhetnek

A május 22. és június 14. között tartó Erzsébet-táborokba köznevelési intézmények jelentkezhetnek. Az iskolák március 28-án 14:00 óráig nyújthatják be pályázataikat az Erzsébet-táborok hivatalos weboldalán található E-tábor Plusz online felületen keresztül. A Balaton-parti táborozás hétfőtől szerdáig, valamint szerdától péntekig tartó turnusokban valósul meg.

A jelentkezés során minimum 15 fő gyermeket és 2 fő kísérőt, maximum pedig 60 fő gyermeket és 6 fő kísérőt lehet jelentkeztetni. Egy iskola maximum 10 jelentkezést nyújthat be, minden 10 fő gyermekre 1 fő kísérőt kell tervezni.

Erzsébet-táborok itthon és a határon túl

Az Erzsébet táborok hazánkban három helyszínen, Zánkán, Fonyódligeten és Zalaszabaron találhatók. A zalaszabari Gyógyító Szent Erzsébet tábor egy élménypark területén helyezkedik el. A határon túl, a Madarasi Hargita lábánál található az erdélyi Erzsébet-tábor. Ez a táborhely jóval kisebb magyarországi társaihoz képest, a 2,5 hektáros táborhelyen egyszerre csak 150 táborozó fogadására van lehetőség.

Kiemelt képünk forrása: erzsebettaborok.hu

A szerzőről:

Szakmát Szerzek
A Szakmát Szerzek! szerkesztőségének célja a hazai szakképzés presztizsének valós erősítése, például sikertörténetekkel, tudományos elemzésekkel a témában. A weboldalon helyet kapnak a szakképzést érintő aktualitások, hírek, valamint a friss kutatási eredmények ismertetései, munkaerőpiaci adatok egyaránt.