Mennyire vagy jártas az éttermi etikettben?

Szerző: | 2023. szeptember. 30. | Kvíz

Egy fiatal nő néz egy étteremben egy fiatal férfira a menü felett

Minden évben szeptember 27-én ünnepeljük az Idegenforgalmi Világnapot, amelynek alkalmából ezen a héten a pincér és a vendégtéri szaktechnikus szakmákat mutattuk be nektek. Ennek a napnak az alkalmából egy olyan kvízt állítottunk most össze, amely az éttermi írott és íratlan szabályokra kérdez rá.

A képen egy tányér látható, benne vászonszalvéta, mellette étkészlet, ízlésesen megterítve
Te ismered az éttermi etikett minden szabályát? (Fotó: 123rf.com)

Éttermi etikett

Te tudod, hogy ki lép be elsőre az étterembe? Kinek kell fizetnie a számlát? Mit tehetsz az asztalra, és hogyan kell használnod a szalvétát? Ki dönt arról, hogy milyen bort fogtok fogyasztani a vacsora alatt? Ha perfekt vagy az éttermek világában, akkor kisujjból rázod ki a kérdésekre a válaszokat, de azért érdemes kitölteni a kvízt, mert szinte biztos, hogy lesz olyan kérdés, ami Téged is megizzaszt!

Egy kis segítség a teszt előtt: korábban már írtunk cikket a szervízdíj és a borravaló közti különbségről, amelyet itt olvashatsz el, ha szetetnéd felfrissíteni a tudásod.

Felismered, a képek alapján, hogy melyik városban járunk? Töltsd ki kvízünket és megtudod, mennyire vagy otthon a világban!

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.