A Continental segíti a hátrányos helyzetű településeken élő gyerekek digitális oktatását

Szerző: | 2023. október. 18. | Fősodor

A képen az adomány átadása látható.

A Continental Automotive Hungary Kft. idén több, mint 21 millió forinttal támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját. A felajánlott összegből a szervezet többek között egy digitális oktatási projektet valósít meg az általuk fenntartott általános iskolákban.

A cél egy támogató környezet létrehozása

Az október 16-án átadott egyösszegű adománynak köszönhetően a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa idén is folytathatja projektjét. A program kiemelten foglalkozik az aktív tanulással és a 21. századi kompetenciákat középpontba állító digitális pedagógiai szemléletváltással.

A Szeretetszolgálat a saját fenntartású általános iskoláiban indította el a kezdeményezést. Célja, egy olyan támogató környezet kialakítása a diákok számára, ami elősegíti a hátrányból induló gyerekek munkaerőpiaci érvényesüléséhez szükséges készségek elsajátítását és a tanulók iskolai jóllétét.

Alkotópedagógiai műhely Tiszaburán a Continental támogatásával

Az alapítvány az előző tanévben Tiszaburán hozott létre alkotópedagógiai műhelyt. Itt a diákok megismerkedhettek a 21. századi technológiával, lézervágóval és 3D nyomtatóval tárgyakat készíthettek. A kreatív képességeiket fejlesztve a Maker’s Red Box elnevezésű számítógépes programmal saját szuperhőst tervezhettek.

Kalmár Ákos, a magyarországi Continental csoport országos HR vezetője elmondta, hogy technológiai vállalatként a Continental-nál kiemelten fontosnak tartják a jövő generációinak digitális képzését. Jó szívvel támogatnak minden olyan programot, aminek fókuszában a fiatalok technológiai képzése és adottságaik fejlesztése, vagy a jövőbeli érvényesülésüket elősegítő kezdeményezés áll.

Technológiai vállalatként a Continental-nál kiemelten fontosnak tartják a jövő generációinak digitális képzését. (Fotó: Continental)

Robotika szakkör és Matific program

A szakember a gyulaji általános iskolában személyesen tekintette meg, hogy milyen hiánypótló fejlesztések valósultak meg a vállalat által biztosított támogatásból. A hozzájárulásnak köszönhetően robotika szakkör indult Gyulajon a Revolution Robotics eszközeivel. A szakkörön a diákok programozással és robotikával foglalkoznak élményalapú foglalkozások keretében. Ez fejleszti többek között a problémamegoldó képességüket, a közös cél elérése pedig sikerélményt hoz számukra.

A máltai általános iskolákban emellett a matematika tanítás is megújult. A tanítók a Matific programot használják az 1-6. osztályos diákok matematikai alapkompetenciáinak tudatos fejlesztéséhez. A program egyéni tudás- és készségszinttől függően kínál önálló, játékos tanulási utakat a gyerekeknek.

A leghátrányosabb helyzetű településeken komplex, gyermekközpontú programra és innovatív megoldásokra van szükség a gyerekek felzárkóztatásához, ezért a máltai iskolákban örömmel alkalmazzuk a legmodernebb technológiát is a mindennapi munkánkban.

– emelte ki Thaisz Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Continental Automotive Hungary Kft.-től kapott támogatás nem csak a jövőbiztos tudás megszerzéséhez biztosít forrást, hanem a hazánkba érkező ukrán menekültek integrációjához, valamint az alacsony jövedelműek, és a fogyatékkal élők táboroztatásához is segítséget nyújt.

A digitális kompetencia is a kulcskompetenciák része, erről bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz.

Ezt is ajánljuk!

A szerzőről:

Szakmát Szerzek
A Szakmát Szerzek! szerkesztőségének célja a hazai szakképzés presztizsének valós erősítése, például sikertörténetekkel, tudományos elemzésekkel a témában. A weboldalon helyet kapnak a szakképzést érintő aktualitások, hírek, valamint a friss kutatási eredmények ismertetései, munkaerőpiaci adatok egyaránt.