TV Macit a borítékra!

Szerző: | 2023. június. 11. | Kikapcs

TV Maci és Paprika Jancsi az ágyban alszik

A Magyar Posta egy olyan bélyegblokkot adott ki, amelyen a TV Maci és Paprika Jancsi figurája látható. A kibocsátás apropója a TV Maci 60. születésnapja.

Macit és Jancsit ünnepeljük

A Mesehősök bélyegsorozat részeként a TV Maci is sorszámozott alkalmi bélyegblokkot kapott. A gyűjtőknek is szóló bélyegeket Weisenburger István grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt. készítette el 50 ezer példányban. A bélyegeken Bálint Ágnes író és Foky Ottó bábtervező alkotása, a TV Maci és Paprika Jancsi figurája egy-egy jellegzetes életképpel szerepel. A TV Maci, amely sokak gyermekkorának meghatározó eleme volt, már nemcsak a közmédiát jelképezi, hanem mára már nemzeti kincs, igazi hungarikum.

TV Maci bélyeg blokk
A TV Maci mára már nemzeti kincs, igazi hungarikum (Fotó: MTI)

A Mesehősök sorozat volt az a kezdeményezés, amely a Magyar Posta és az MTVA közös munkáját elindította 2019-ben. Ebben a sorozatban a tavalyi évben már szerepelt Mazsola és Tádé, korábban pedig Kukori és Kotkoda, valamint Frakk és Süsü.

Tudtad, hogy idén 55 éves a Mézga család című mesefilm is? Ha érdekel egy cikk a mesék történetéről, akkor ezt mindenképp olvasd el!

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.