Újszerű komolyzenei élményeket ígér a Káli Klasszik Fesztivál

Szerző: | 2023. július. 4. | Kikapcs

Káli Klasszik Fesztivál 2023 sajtótájékoztatón készült fotó.

Július végén a Káli Klasszik Fesztivál a komolyzene központjává teszi a Káli-medencét. Koncertekkel, mesterkurzusokkal, képzőművészeti kiállításokkal és előadásokkal várják az érdeklődőket a Balaton-felvidéken.


A Fejes Művészeti Akadémia Egyesület és a Papageno szervezésével létrejött fesztivál, klasszikus zenei, jazz, művészeti előadásokat, valamint a képzőművészeti kulturális programokat is kínál a látogatóknak július 27-e és 30-a között.  A Káli Klasszik Fesztivál összes programja ingyenesen látogatható a fesztivál négy helyszínén: Káptalantóti, Ábrahámhegy, Kékkút és Badacsonytomaj településeken.

Fejes Krisztina zongoraművész, a Káli Klasszik megálmodója azzal a céllal hívta életre a rendezvényt, hogy kiemelje a klasszikus zenét a fővárosból, a koncerttermekből és elvigye a Bakony-Balaton régió településeire.

„A Káli Klasszik Fesztivál & Nyári Akadémia küldetéstudatunk és missziónk égisze alatt született, mert hiszünk benne, hogy a klasszikus zenét ki lehet mozdítani a koncerttermekből és érdemes egy új, inspiratív környezetbe helyezni. A fiatal, neves művészek által előadott intim hangulatú koncertek, művészeti előadások, programok és a Balaton-felvidék bensőséges atmoszférája képes arra, hogy újszerű élményt nyújtson és kizökkentse a hallgatót a mindennapokból.”

– Fejes Krisztina zongoraművész, a fesztivál megálmodója és alapítója, művészeti vezetője.

A részletes   programért kattints ide: Program

Polgár Éva zongoraművész és a mesterkurzus egyik tanára elmondta, hogy a Nyári Akadémia mesterkurzusain az egyesület mentorált tanítványai vehetnek részt, de a képzésen túl nemzetközi ösztöndíjlehetőséggel, karriertanácsadással és portfólióépítéssel támogatják a művészeket.   

A Káli Klaszik Fesztivált első alkalommal rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében.

Ez is érdekelhet: Könnyűzenei programok a Bánkitó Fesztiválon

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.

Promó

Promó