Van művészi vénád?

Szerző: | 2023. szeptember. 29. | Kikapcs

grafikai kép, pöttyöket kötnek össze egyenes vonalak

Idén rendezik meg 15. alkalommal a „Van Művészi Vénád?” művészeti pályázatot a Ludwig Múzeum szervezésében. A pályázatra 3-6 fős diákcsoportok jelentkezését várják a szervezők. A 15-20 év közötti diákoknak szóló pályázathoz nem szükséges művészeti tapasztalat vagy tanulmány. 

A pályázat célja, hogy a középiskolások a képzőművészet segítségével minél intenzívebb diskurzusra lépjenek a világgal, amelyben élnek, s nem mellékesen új ismeretekkel, készségekkel, tapasztalatokkal gazdagodjanak. Jelentkezni 2023. október 8. éjfélig lehet egy regisztrációs űrlap kitöltésével.

vonalakkal összekötött grafikus kép, hálózatot alkot emberalakok között a minta
A „Van művészi vénád?” pályázat idei központi témája a hálózatok (Fotó: 123rf.com)

A „Van művészi vénád?” pályázat témája

A „Van művészi vénád?” pályázat témája ebben az évben a NETWORKS, azaz a hálózatok. A többes szám nem véletlen, hiszen egy olyan világban élünk, amelyben a különböző típusú és természetű hálózatok és kapcsolódási lehetőségek folyamatosan gyarapodnak, életünk részévé válnak. A hálózatok lehetnek technológiai, közösségi platformok, vagy általában más emberekkel való kapcsolatok. Ezek azonban nemcsak összekötnek bennünket, hanem néha épp ezek állnak közénk.

A „háló” szóról is sok dologra lehet asszociálni: a vadászatra, a pókhálóra, a technikai hálóra, az idegrendszerre, az utcák képének hálózatára, a világhálóra stb.. A pályázati téma tehát konkrét, és mégis hatalmas területet ölel fel, de hogy pontosan mit mozdít meg benned a szó, azt a szervezők teljesen rád bízzák.

A képen egy faágon lógó pókháló látható
A pályázat témája nagy szabadságot ad a művészi gondolkozásnak, hiszen millió módon lehet értelmezni a háló és a hálózat szavakat (Fotó: 123rf.com)

Ha szeretnél több információt kapni a pályázatról, akkor ezen az oldalon találhatod meg a pontos kiírást. Jelentkezni a regisztrációs űrlap kitöltésével lehet, amelyet a linkre kattintva érhetsz el. A pályázóknak kötelező részt venniük legalább egy online vagy személyes felkészítő alkalmon, amelyet a szervező tart.

További kapcsolódó tartalmakért kövesd a pályázathoz kapcsolódó Facebook oldalt. 

Ez is érdekelhet!

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.