A panziós-fogadós feladata a szálláshely teljes operatív működtetése. Úgy ismeri a szálláshelyet, mint a tenyerét. Kezeli az érdeklődéseket, foglalásokat, módosításokat, lemondásokat. Fogadja a vendégeket és az érdeklődőket. Ő felel a vendégek kényelméért, a szálláshely karbantartásáért. Gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról, programokat szervez, gazdálkodási és pénzügyi folyamatokat koordinál, sőt még a marketing tevékenységből is kiveszi a részét.
Betartja a munka és balesetvédelmi, tűz és környezetvédelmi előírásokat. A szálláshelyen dolgozó munkatársak munkáját megtervezi és megszervezi, sőt. Értékeli és motiválja is őket. Ő tartja a kapcsolatot a szolgáltatókkal, más szálláspartnerekkel, és az értékesítésben érintett szálláshely közvetítőkkel is.
Milyen az ideális szakember?
- jó a fizikai állóképessége
- nála mindig a vendég az eső
- magabiztos, jól kommunikál, és kiváló a problémamegoldó képessége
- jó a szervezőképessége, gyorsan átlát helyzeteket, folyamatokat
- folyékonyan beszél legalább egy idegennyelven
- jól ismeri a szálláshelyet és a környék nevezetességeit
- pontosan és precízen adminisztrál
Speciális rokonszakmák:
- Falusi turizmus szolgáltató
- Falusi vendéglátó
- Szállodahajós, szállodai személyzet
- Szállodai recepciós
- Tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető – Housekeeping -Stewarding
- Családi panzió vezetője
- Falusi vendéglátó
Kiknek ajánlott?
A panziós-fogadós szakma ajánlott minden fiatal számára, aki vonz a vendéglátás és a turisztika világa, szeret és tud kommunikálni, és aki számára mindig a vendég az első.
Mennyi időbe telik a képzés?
A képzés 3 éves, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A szakma leírása tájékoztató jellegű, részletes és szakszerű leírásért kérjük keresd fel az Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. (IKK) weboldalát.