Általános műveltségi kvíz 2.

Szerző: | 2023. október. 7. | Kvíz

A képen egymásra tornyozott könyvek láthatók, körülötte rajzolt ikonok

Újra itt a hétvége, eljött a pihenés ideje. Azért az agyunkat néha nem árt kicsit megmozgatni, hát készültünk nektek egy általános műveltségi kvízzel, ami egyszerre érinti az irodalom, a biológia, a nyelvtan, a történelem és még sok más terület érdekességeit! Tarts velünk, töltsd ki a kvízünket, és pörgesd fel egy kicsit az agyadat!

Milyen a szókincsed, mennyire ismered a meseírókat, költőket, történelmi csatákat? Lássuk, milyen gyorsan veszed fel a fordulatszámot egy álmos hétvégi napon!

A képen egy nő teste látható, a kezében tartott könyvet lapozza
Pörgesd fel az agyad, töltsd ki a tesztünket, és tanulj játszva! (Fotó: 123rf.com)

Ha szereted a teszteket, akkor töltsd ki a korábbi általános műveltségi kvízünket, amelyet itt találhatsz meg! Ez a teszt is több tudományterületet is érint, többek között a csillagászatot, a földrajzot, a biológiát, a művészeteket és az irodalmat is. választ kaphatsz belőle arra,hogy hány óceán található a Földön, hány alapszínt ismerünk, illetve hogy melyik író milyen könyveket írt.

Buzdító szöveg nyíllal régi foglalkozások kvízhez.

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.