Emelkedik a nyelvvizsga-támogatás

Szerző: | 2024. január. 4. | Iskolák

nyelvtanulás szófelhő nagyÍtóval

Január elsejétől közel 9 ezer forinttal emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege, így a sikeres vizsga esetén akár 66 700 forint is visszaigényelhető

A nyelvvizsga bizonyítvány megszerzését 2018. januártól támogatja a kormány, amelyet eddig már több mint 170 ezer nyelvvizsgázó igényelt, csaknem hatmilliárd forint értékben.

Kinek jár a nyelvvizsga-támogatás?

A támogatásra azok jogosultak, akik még nem töltötték be a 35. életévüket vagy 35 évesnél idősebbek, de gyermekes szülőként csed-ben, gyed-ben vagy gyes-ben részesülnek, valamint azok a nagyszülők, akik unokával vannak otthon és nagyszülői gyed-et kapnak.

A támogatás a teljesített első sikeres komplex középfokú (B2), felsőfokú (C1, C2) általános vagy szaknyelvi nyelvvizsga, vagy első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga díjára vonatkozik.

A nyelvvizsga-támogatás a nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának napjától számított egy éven belül igényelhető a Magyar Államkincstárnál.

Elveszett a nyelvvizsga bizonyítványod?  Olvasd el a témában írt cikkünket, amiből megtudhatod az elveszett nyelvvizsga bizonyítvány pótlásának ügyintézési módját.

Ezt a cikket is ajánljuk, ha kíváncsi vagy, hogy melyik nyelvből vizsgáztak a legtöbben az elmúlt években.

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.