Újabb szakmai napot szervezett az IKK

Szerző: | 2023. november. 21. | Fősodor

Egy kerek asztal körül beszélgető embereket ábrázol az illusztráció

Az IKK Zrt. szervezésében az élelmiszeripar ágazat oktatói szakmai fórumon vettek részt. A szakmai oktatás módszertani megújításának támogatását szolgáló rendezvényre közel 40 intézményből érkeztek a szakemberek.

A Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában megtartott találkozó iránt nagy érdeklődés mutatkozott a szakemberek körében. A résztvevők által hiánypótlónak minősített szakmai fórumon 38 intézményből 65 szakember vett részt. Az eseményen az élelmiszeripar ágazatot érintő legaktuálisabb témákat érintették, a jógyakorlatok és a tudásmegosztás mellett.

A szakmai nap témái leginkább az élelmiszeripari oktatásban használható digitális felületek alkalmazási lehetőségeinek bemutatására vonatkoztak. az oktatásban jól felhasználható digitális tananyagtár lehetőségeinek kedvcsináló, gyakorlatias bemutatását nagy érdeklődéssel fogadták az eseményen résztvevő szakemberek. 

A játékos tanulás eszközeinek interaktív bemutatása, kipróbálása jól demonstrálta a gamifikáció motivációs szerepét is. A tehetséggondozás, a szakmai versenyekre való felkészítés talán az egyik legösztönzőbb része a szakképzésben végzett munkának. Emellett a gdanski Euroskills verseny élményeiről, a magyar csapat, köztük az élelmiszeripar ágazatot képviselő versenyző sikeréről is betekintést kaptak a résztvevők az IKK által szervezett szakmai napon.

Forrás: IKK Zrt.

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.